29 maart 2012

Newsflash .. Carrosseriebouwer start in Sprint 1600

Ysbrand Dijkstra is in het noorden een bekende naam in de autocrosswereld. Al enige jaren is hij actief in het bouwen van rolkooien en zelfs complete crossauto’s. Met name in de Vrije Standaardklasse rijden een aantal auto’s van hem rond. Naast het bouwen van auto’s voor anderen, is hij zelf ook bezig met een nieuw project.

Vorige jaren heeft hij o.a. met een VW Scirocco in de FAC 1600-klasse gereden. Daarnaast reed hij in een Opel Astra om het Europokal Kampioenschap. De bedoeling was dat hij ook de overstap naar een vrije standaard zou maken, maar dit is (voorlopig) van de baan. Hij slaat een compleet andere weg in, namelijk de Sprint 1600. Afgelopen maanden is, tussen de andere werkzaamheden door, druk gewerkt aan deze nieuwe bolide. Tijdens de autocrossbeurs in Noordbergum was de sprinter voor het eerst te zien voor het publiek.
Met deze wagen zal hij de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap en de Europokal gaan rijden. Of hij alle wedstrijden kan rijden hangt even af van de tijd. De Astra wordt ingezet bij de NAC en enkele losse crossen. Ook de VW Scirocco 1600 zal nog enkele keren op de baan verschijnen.


Ysbrand Dijkstra (links) .. Ten Boer 2009


Astra tijdens de autocross in Kollum 2011


Autocrossbeurs Noordbergum .. 2012

Een aantal Vrije Standaards uit de garage van Ysbrand:


#628 Sijtse Storm


#620 Jan Douwe v/d Veen


#20 Lowie Hoedt Sr.


#29 Lowie Hoedt Jr.


#650 Harrold Beuving


#644 Wim Polling

In: Newsflash @ 15:04 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Carrosseriebouwer start in Sprint 1600