13 april 2012

Gouden Helm trophy Stockcar Formule 1 & 2 15 april 2012

Aanstaande zondag 15 april wordt op het Midland Circuit te Lelystad één van de belangrijkste en spectaculairste Stockcarwedstrijden van het jaar verreden; de Gouden Helm Trophy.

Op deze dag zijn ook de Stockcar F2 Juniorklasse rijders, als gastklasse aanwezig alsmede de Formule Toyota en natuurlijk de nieuwe BMW 325i Cup. Daarnaast ook de drie NOV klassen: Juniorklasse, standaard 1600 cc. en de Midland Hotrods.

In de Formule 2 klasse worden ca. 40 rijders verwacht; het is altijd weer een waar spektakel als deze hele groep in 1 keer vanstart gaat.

Zowel bij de Stockcar F1 als de F2 worden eventueel deelnemende “specifieke Landrijders” ingevoegd bij de asfaltrijders. Door de jaren heen is de kwaliteit van de landstockcars zo sterk verbeterd dat deze de kompetitie met de asfaltrijders goed aan kunnen; evenzo rijden ook veel asfaltrijders tegenwoordig ook op het land- of de gravelbanen.

In de Stockcar F1 worden 25 – 30 coureurs verwacht. Beide Stockcar klassen rijden 2 manches en een finale. De behaalde manchepunten tellen wel voor het NOV kampioenschap maar de uitslag van de 3e manche, de finale, is bepalend voor de daguitslag en winnaar van de Gouden Helm Trophy.

De wedstrijden beginnen op 15 april  om 13.00 uur; de trainingen beginnen om 10.00 uur. Er is voldoende zitgelegenheid op de 5 tribunes, waarvan er 2 overdekte zittribunes zijn; zowel de tribunes als de pits zijn met een geldig entreebewijs vrij toegankelijk.
Bij het vliegveld Lelystad volgt u de borden “Midland Circuit” en u komt vanzelf op de ruime en gratis parkeerplaats.

Voor meer informatie: nov@autospeedway.org
Website: www.autospeedway.org

In: Nieuws @ 20:28 — Reacties uitgeschakeld voor Gouden Helm trophy Stockcar Formule 1 & 2 15 april 2012