25 mei 2012

Speedweekend Emmen groter van opzet, strijd om nieuwe titel

2 en 3 juni is het zo ver, het derde race evenement al weer op het inmiddels bekende speedway circuit in het Drentse Emmen. En evenement wat na vorig jaar niet meer van de speedway kalender zal verdwijnen en samen met de Gouden Helm wedstrijd later in het jaar de twee hoogte punten op de wedstrijd kalender van de organisatie van Emmen zijn. Nieuw is dat er dit jaar niet meer word gestreden om de Dutch Master of shale maar om de titel World Master of Shale. In goed overleg met de BRISCA is voor deze titel gekozen om de wedstrijd meer internationale uitstraling te geven. Ook zal de finale niet meer op zaterdagavond plaats vinden maar op zondag halverwege de middag. Dit  heeft te maken met de kwalificatie voor de finale. Op zaterdag rijden de coureurs alle maal twee manches. Na de twee manches worden de beste 52 coureurs verdeelt over twee halve finales En gaan daarna de nacht van Emmen in. Op zondag staan de eerste 12 van elke halve finale inde World Masters of Shale. De coureurs die de finale niet hebben gehaald krijgen op zondag middag afhankelijk van de deelname de kans om zich als nog in de finale te rijden via en van de twee consolation races. Bij een consolation gaan de eerste 6 door en bij twee consolations gaan de eerste drie door, zo dat er in totaal 30 coureurs door gaan naar de finale van het weekend de World Masters of Shale. En deze finale word zeker de moeite waard want er is al 1000 euro prijzengeld beschikbaar gesteld voor het weekend door twee grote liefhebbers van Emmen de heren Dudo de Bruijn en Arie Kandt. Tevens krijgen alle dertig finalisten een herinnering voor hun deelname aan de World Masters of Shale aangeboden door ASF.

De finalisten zullen de arena op een andere manier betreden voor de race dan ze gewend zijn en na afloop zal een heuse foto sessie plaats vinden van de nummers een twee en drie. De organisatie van Emmen gaat op de professionele tour door meer tijd en aandacht te besteden aan de twee evenementen van het jaar. Tevens zal er op zondagmiddag de white en yellow race op initiatief van Tea Helder plaats vinden voor alle belangstellenden met natuurlijk een witte of gele spoiler. En naast al het stockcar geweld word er dit weekend door de stockcar F2 coureurs vol op gestreden om de punten voor de stockcar F2 Supercup powered by  Jatech, Gronico en HCD. En voor deze coureurs word het zeker een internationaal weekend met deelname uit Duitsland, Belgie en zelf uit Engeland. Weet Toon Schut zijn leiding in het klassement vast te houden of krijgen we na dit weekend een nieuwe leider in het klassement.

Ook de stockcar F2 jeugd zal dit weekend van de partij zijn en in het bij programma op zaterdag zijn de bangers weer van de partij en op zondag de bangerstox. Inmiddels loopt de inschrijving al beter dan de vorige wedstrijd. Maar die vond ook kort achter koninginnedag plaats. Grote pluspunt van het speedweekend is twee dagen racen met de reistijd van een racedag. Plus extreem veel gezelligheid in de pits op zaterdagavond. Door de nieuwe opzet voor plaatsing van de finale plus de extra geld sponsors hoopt de organisatie op een geweldige deelname die we nog kunnen herinneren van de openingwedstrijd van 19 april 2008. Sinds de opening is er veel veranderd en geïnvesteerd in het circuit, en nog steeds brengt de organisatie veranderingen aan ten bate van de veiligheid en verbetering van het circuit en het race programma. Zo is er extra verlichting op het midden terrein gekomen en heeft men de snelle manitou voorzien van extra lang lepels om de afvoer van gestrande wagens te versnellen. Tijdens de wedstrijd van 5 mei was al te merken dat alles sneller en vlotter verliep. En zo zal de organisatie nog meer verbeterpunten aanpakken om het speedweekend van 2012 tot een geslaagd evenement te maken waarbij de race fans weer mogen kamperen op de crossbaan naast de pits. Kort om 2 en 3 juni word er weer waar spektakel verwacht op het circuit van Emmen, the Action Track of Holland.

In: Nieuws @ 15:23 — Reacties uitgeschakeld voor Speedweekend Emmen groter van opzet, strijd om nieuwe titel