8 juni 2012

NL Driftseries aanwezig tijdens derde wedstrijd Ovalracing in Ter Apel

Ter Apel- De coureurs zijn nog maar net bijgekomen van de sensationele Hemelvaartraces of de volgende wedstrijddag om het Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing staat alweer op het programma. Op zondag 10 juni staat de derde ronde van dit kampioenschap op het programma. In de acht reguliere klassses gaan de coureurs strijden om elk te verdienen punt, in de meeste klasses zijn de onderlinge verschillen klein en krijgen we ongetwijfeld wederom spannende races voorgeschoteld. Als toevoeging op het reguliere programma staan er vandaag coureurs uit de NL Driftseries aan de start om het publiek tijdens een aantal demonstraties te laten genieten van spectaculaire wagenbeheersing, driftende auto’s en de geur van verbrand rubber.

In de juniorenklasse gaat het vooral tussen Jeffrey Zwiep en Yannick vd Sand. Regerend kampioen Stefan Kamies won wel het dagklassement tijdens de races op Hemelvaartsdag, de eerste wedstrijd van het seizoen mistte hij waardoor hij op grote achterstand staat. Datzelfde geldt voor de snelle Toine Koops, zijn auto werd niet conform het reglement bevonden tijdens de herkeuring van de afgelopen wedstrijd. Ook de dames Sanne Klein en Manon Boes laten zich steeds meer gelden.

Met op dezelfde dag een wedstrijd voor de F2’s in het Limburgse Posterholt zal de deelname wat minder zijn dan tijdens de eerste twee wedstrijden. Toch hebben zich een aantal coureurs gemeld die niet tijdens de Hemelvaartraces aan de start stonden. Peter Baer zal afwezig zijn en krijgen we zo voor het eerst dit seizoen andere winnaars in de F2 klasse, spektakel gegarandeerd in deze contact klasse.

De Standaard 2000 16V heeft wel eens betere wedstrijden gekend dan die van een maand geleden. Veel auto’s kwamen gehavend uit de strijd. Komende zondag nieuwe kans voor de coureurs om te bewijzen dat het wel op een nette manier kan. Daarbij begint Hans Nijboer de dag als nieuwe leider in de tussenstand om het kampioenschap. Hij zal het zwaar krijgen om zijn drie punten voorsprong op de regerend kampioen Klaas de Boer te behouden. Thijs Douma doet het goed in zijn eerste jaar in de standaard 2000 16V, met zijn Clio staat hij momenteel op de derde positie in de tussenstand.

De Superklasse blijft de absolute smaakmaker. Mark Teuben vulde het mooie materiaal tijdens de Hemelvaartraces aan met een prachtige Peugeot 206. Tijdens zijn vuurdoop met deze auto waren de eerste rondetijden positief. In de tussenstand van het kampioenschap gaat John van den Bosch aan de leiding, hij wordt op de voet gevolgd door Harm Veenstra jr. In het middenveld van de Superklasse zijn de verschillen minimaal. Zo kan je met een goede score in het klassement zomaar een sprong richting de top vijf maken. Johan Sanders die tijdens de vorige wedstrijddag slecht begon en hard in aanraking kwam met de muur sloot zijn dag goed af met een derde positie in het dagklassement. Met een vierde plaats achter Huub Litjens is het podium binnen handbereik, een knappe prestatie in het eerste jaar met zijn nieuwe bolide.

Sven de Jong uit Gorredijk heeft na twee wedstrijddagen in de Standaardklasse 1400 wat afstand weten te nemen van de concurrentie. Knap zijn de prestaties van Ter Apeler Stefan Arends, in zijn debuutjaar bezet hij momenteel de tweede positie in de tussenstand van het Int. Nederlandskampioenschap. Hij voelt wel de hete adem van de concurrentie, Ramond de Haan staat derde met evenveel punten terwijl Michel Hendriks met één punt achterstand op plek vier staat. Daarachter is het de ervaren Wim Haaijer, hij komt steeds beter in zijn ritme. Hem moeten we zeker in de gaten houden in de strijd voor het kampioenschap.

In de BMW klasse zal het weer dringen geblazen geworden. De verschillen in deze merkencup zijn klein en dat zullen we ook vandaag op de baan terugzien. Vorige wedstrijddag wist Allard Boes zonder manche overwinning de dagzege te pakken, hij is dus te verslaan. Maar wie gaat het lukken hem van de eerste positie in het klassement te verdringen? Christian Prutz staat met zeven punten achterstand tweede, terwijl Katrinus IJsselstein twaalf punten achterstand heeft op de leider in het kampioenschap.

Kevin Zwiep heeft zich tijdens de tweede serie wedstrijden bewezen als titelfavoriet in de Sportklasse. Toch is het daar nog te vroeg voor in deze mechanische sport. Hij won drie manches in de Sportklasse en neemt de leiding in de tussenstand stevig in handen. In de finale wist Boelo Poppema zijn eerste positie met veel moeite te verdedigen. Poppema neemt de tweede positie in de tussenstand in , maar met zeventien punten achterstand zal hij aan de bak moeten om uitzicht op de titel te blijven houden.

Door een afgebroken wiel in de eerste manche kende Arend Hoekstra een echte pechdag in de Standaardklasse 2000 8V, want naast manche 1 wist hij ook in de tweede race geen punten te scoren. Hij zag de concurrentie in het klassement voorbij gaan. Rene Hooijer heeft de leiding overgenomen. Ook Angelo Gernaat, equipe Ottens en equipe Wagt/Rispens konden aan Hoekstra voorbij gaan in de tussenstand van het kampioenschap. Met twintig punten achter op de leider is er voor Hoekstra echter nog niks verkeken, wel zal hij vandaag een goed resultaat moeten neerzetten om uitzicht te houden op het kampioenschap.

Als toevoeging op het reguliere programma staan er coureurs uit de NL Driftseries aan de start om het publiek tijdens een aantal demonstraties te laten genieten van spectaculaire wagenbeheersing, driftende auto’s en de geur van verbrand rubber. Deze vereniging die onder leiding staat van de beroemde autosportcoureur, Tim Coronel, organiseren hun wedstrijden normaal gesproken op het circuit van Zandvoort.

Zondag 10 juni, aanvang 12.00 uur. Meer info: www.ovalracing-terapel.nl

In: Nieuws @ 13:35 — Reacties uitgeschakeld voor NL Driftseries aanwezig tijdens derde wedstrijd Ovalracing in Ter Apel