3 augustus 2012

Persbericht Frije Cross Blije 18 augustus 2012

Het gonst al weer een tijdje in de contreien van Blije en dat van de bedrijvigheid. Er wordt al druk gesleuteld aan auto’s en motoren en het bestuur van de Frije cross heeft al meerdere malen achter de vergadertafel gezeten. Zaterdag 18 augustus is het weer zover; de meest gezellige cross van het Noorden wordt dan georganiseerd. En aan de aanmeldingen zien we dat er niet alleen maar coureurs uit de omgeving op af komen. 169 rijders hebben zich aangemeld en hier zijn de mensen op de Núvere weinen nog niet eens meegerekend.
Aan inzet  zal het niet liggen. Het enige wat roet in het eten kan gooien is…het weer.

Wat gaan we doen?
Naast al de strijd die de coureurs in de 8 verschillende klassen voeren, proberen we ook weer vertier naast de baan te organiseren. Voor de jongste bezoekertjes is er een springkussen, loopautootjes, schminken, in de zweefmolen of lekker zandtaartjes bakken op de zandbult. De groteren kunnen hun uitleven op de rodeostier, kop van Jut, hun krachten meten op de boksbal of op het brommertje rondjes draaien tot je er bij neervalt.
Dit jaar neemt het team van Daring Dantes stuntteam de stunt voor hun rekening. Na de prijsuitreiking zal Jelle B de bezoekers muzikaal vermaken.

VIP op de baan
Vorig jaar heeft Geert van Tuinen van Omrop Fryslân zijn crossdebuut op Blije gemaakt, al was dit wel gelijk de laatste keer, volgens Geert. De Frije cross is in bezit van een duozitter, die ook al diverse keren voor bijzondere doelen is ingezet; rijden voor Kika en een vurige wens van een ernstig zieke jongen die graag eens met Ybe Vellema wilde crossen.
Zaterdag 18 augustus zal Simone Scheffer van Omrop Fryslân meerijden in de duozitter. Kom kijken hoe het haar zal vergaan en of ze snellere rondetijden dan Geert van Tuinen zal maken.

Frije cross Blije, oars as oars!
Naast door de wol geverfde coureurs, doen er ook veel gelegenheidscoureurs mee, met allemaal het zelfde doel voor ogen; finishen!! Lukt dat niet, dan heb je dit jaar kans dat je niet wordt afgesleept door een tractor maar door 1 pk; een paard.
Voor de vijfde keer legaal en tiende keer in totaal, wordt deze cross georganiseerd. En wie de voorgaande edities is geweest, weet dat de Frije cross vooral gezellig is. Reden genoeg om op zaterdag 18 augustus a.s. af te reizen naar Blije en deelgenoot te zijn van “De moaiste sneon fan ‘e boufak!”

Wat: Frije cross Blije
Wanneer: zaterdag 18 augustus 2012
Tijd: 11:00 u.
Waar: Mieddyk 6, 9171 GD Blije
Meer op: www.frijecrossblije.nl

In: Nieuws @ 19:08 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht Frije Cross Blije 18 augustus 2012