11 september 2012

Newsflash .. Arnold van der Veen stapt over naar Vrije Standaardklasse

Roden – Dat de Vrije Standaardklasse sterk in opmars is, is overduidelijk. Dit jaar zijn diverse nieuwe auto’s en coureurs in deze klasse verschenen. Ook voor volgend jaar worden al weer nieuwe deelnemers verwacht. Één daarvan is Arnold van der Veen uit Roden. Hij maakt de overstap vanuit de Standaardklasse.

Over de reden van de overstap laten we Arnold aan het woord. “De reden dat ik overstap, is dat ik eigenlijk alles wel bereikt heb wat ik wou bereiken. Een keer winnen in o.a. Eelde, Yde en Ter Apel en hopen dit seizoen af te kunnen sluiten in de top 3 bij de NAC. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging! De keuze is gevallen op een klasse waar technisch veel mogelijkheden zijn en je kunt bij vele clubs terecht. En natuurlijk de hogere snelheden die voor een extra kick zorgen! Toch heb ik altijd met veel plezier in de Standaardklasse gereden.”
Hij rijdt dit jaar nog met een Seat Ibiza in de Standaardklasse bij de NAC en zo nu en dan in een VW Golf tijdens de regiowedstrijden.

Arnold zal in de loop van volgend jaar op de baan verschijnen. De auto die hiervoor gebruikt gaat worden is de voormalige Yne Wiebe Terpstra-carrosserie van Patrick Huizinga. Deze auto is gebouwd op basis van een VW Golf 3 met een VW Corrado dak. Voordat de auto op de baan komt, gaat hij terug naar Terpstra. Het frame wordt volledig opnieuw opgebouwd en o.a. voorzien van een nieuwe neus, plaatwerk en dak, zodat Arnold met een strakke wagen aan de start verschijnt. En uiteraard zal de bekende grijs/oranje kleurstelling van A.C.T. Roon worden aangebracht.

Het technische gedeelte, zoals het motorblok (een VW 2.0 16V), wordt allemaal zelf opgebouwd. Vaste monteur Harrie Menninga zal hier ook een grote rol in spelen. De versnellingsbak wordt geprepareerd in samenwerking met NMB-motoren uit Hoogkerk en Jurjen Mozes. De Proflex vering van de Seat wordt gebruikt, tenzij deze samen met de complete Seat verkocht wordt.

Het is de bedoeling om de auto halverwege 2013 op de baan te krijgen. “Tijdens dat seizoen kan ik alles uitproberen, testen en vooral wennen aan de wagen, zodat ik in 2014 voor de kampioenschappen zou kunnen gaan.” Zo staan o.a. de wedstrijden van de NAC, ACVO en natuurlijk Eelde en Yde op het programma. “En hopelijk uiteindelijk bij de ACON! Dat lijkt me de ultieme uitdaging.”, voegt hij er aan toe.

Aan het einde van dit seizoen komt de gehele Standaardklasse-hobby te koop te staan. Dit is een complete VW Golf, waar alle wedstrijden in de regio mee zijn gereden met zeer goede resultaten. Daarnaast is er de Seat Ibiza, waarmee 2 seizoen bij de NAC is gereden.

Via deze weg wil Arnold alle helpers, sponsoren en publiek bedanken voor de hulp en support in welke vorm dan ook en hopende dit voort te zetten in de Vrije Standaardklasse de komende jaren.

Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rond dit project.

Ben je ook een nieuwe auto aan het bouwen, heb je een nieuwe auto aangeschaft of verander je van klasse? Nieuws is altijd welkom! Laat dit weten via het contactformulier.


Arnold in de Golf in Langezwaag 2012.


De Seat waarmee gestreden wordt voor het NAC-kampioenschap.


Met deze auto zal Arnold debuteren in de Vrije Standaardklasse in 2013.

In: Newsflash @ 17:59 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Arnold van der Veen stapt over naar Vrije Standaardklasse