14 september 2012

Succesvolle Autocross en Grasbaanrace in Koudum

Voor de 3de keer werd er een autocross evenement georganiseerd door Stichting Autocross Koudum. Naast Hotel/Restaurant de Galamadammen ligt een harde kleibaan waar de cross werd gehouden. De weergoden speelden gunstig mee alleen was zondags de wind gedraaid en zat coureur en publiek onder het stof, maar de sfeer was er niet minder om.

Het crossweekend werd gestart op zaterdag 8 sept. door een nieuw evenement nl. de grasbaanrace welke zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar is. Dirk Werkman uit Hemelum en Kevin de Jong uit Koudum hebben hierbij alle twee een 1ste plaats behaalden in hun klasse.

Daarna ging de Teamcross van start, de baan was gesproeid en mede door de hoge snelheid  vlogen vele coureurs uit de bocht of in de greppel, er waren ook die in het maisveld terecht kwamen. Het winnende team werd  “MR2 Team” uit Koudum , “Team Postma Autosport”werd 2de en “It Heidenskip 1” werd 3de. Ale Haarsma uit Koudum was de snelste in de finale van de Teamcross.

Zondag 9 sept. was de grote autocross met 7 verschillende klasses. Het was stralend mooi weer en er kwamen wel 2000 mensen op af.  Voor de Regio Damesklasse hadden zich 24 dames opgegeven. Vorig jaar waren het nog 15 dames daarom werd deze klasse opgesplitst in 2 groepen. Manita Posta uit Rijs die vorig jaar nog een koprol maakte werd nu 1ste, haar zusje Sylvana Postma werd 2de en Thea Busman uit Koudum werd 3de.  Plaatselijk favoriet Willem Folkerts zegevierde in de regioklasse,tweede werd Gerke Stegenga uit Wijckel en Dennis van Dijk werd na een gevecht met z’n rivaal Hans Kemker knap derde beide uit Koudum. (Tekst: AutocrossKoudum.nl)

In: Nieuws @ 21:03 — Reacties uitgeschakeld voor Succesvolle Autocross en Grasbaanrace in Koudum