22 april 2013

Nieuwsflits NAC Autocross op Koninginnedag

Op het ‘van der Schaaf circuit‘ in Kollum zijn 30 april a.s. diverse speciale activiteiten te beleven. Als gastklasse komen de ‘zware kevers‘, de Drowa rijders die hun eigen kampioenschap hebben. Zij rijden bij diverse clubs in deze Drowa-cup.

Marcel Schoo, crosser in hart en nieren, komt als sprintercoureur deelnemen tijdens de wedstrijd, maar hij is inmiddels meer bekend als Dakarcoureur. In de laatste versie rolde hij in Zuid America met zijn Tatra-truck in een diepe kuil en was het einde verhaal. Hij heeft zijn truck inmiddels weer in een 100 % staat en komt met zijn truck naar Kollum waar hij enige demonstraties zal geven.

Eelco Post, een coureur uit het Hunter-team is eind vorig jaar overleden aan een hartaandoening. Hij was soms gastrijder bij de NAC. Op Koninginnedag gaan wij hem herdenken op de baan. Ook dit gedeelte van zijn actieve leven willen wij afsluiten waarbij ook zijn familieleden, vrienden en kennissen aanwezig zullen zijn. In de eerste ronde komen alle rodeocoureurs de baan op en blijven allemaal staan bij de finish. Er wordt een kort memoriam voorgelezen waarna een moment van stilte is om deze sympathieke coureur te gedenken. Zijn vriend Henk, zal daarna de rodeo-auto van Eelco op gepaste wijze afschrijven.

Monteurs/sponsor-race. Alle coureurs, dus leden en gasten, krijgen aan de poort een opgaveformulier voor de monteursrace op Hemelvaartsdag in Dokkum. Dit speciale evenement is bedoeld voor helpers en sponsoren. Actieve coureurs zijn uitgesloten, het zou ook onsportief zijn en het doel verdoezelen. Het gaat om de fun en dat deze mensen die altijd aan de zijkant staan ook het gevoel van het zelf rijden eens te beleven. In iedere klasse zijn er drie bekers te verdelen.
De monteursrace voor stockcars wordt gehouden op 2e Pinksterdag in St.Anne omdat deze klasse niet aanwezig is in Dokkum. Zij krijgen de formulieren uitgereikt op Koninginnedag bij de FAC in Blauwhuis.

Iedereen hartelijk welkom op het vernieuwde ‘van der Schaaf circuit’!

Bron: NAC Autocross

In: Nieuws @ 11:06 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsflits NAC Autocross op Koninginnedag