10 maart 2010

Nieuw seizoen ovalracing staat voor de deur!

Slechts nog een aantal weken resten ons van de start van een nieuw seizoen ovalracing in Ter Apel. Op zondag 4 april (1e paasdag) zullen namelijk de coureurs bezit nemen van het ovale asfalt in het autosportstadion “De Polderputten” om uit te gaan vechten wie zich aan het einde van het ovalracing seizoen Nederlandskampioen mag noemen in zijn/haar klasse.

Aanmeldingen coureurs
We zouden alle coureurs willen verzoeken om hun meest recente gegevens door te geven aan de N.N.O. We ontvangen graag deze gegevens om in het programmablad te plaatsen. We ontvangen graag de volgende gegevens; naam coureur, woonplaats, startnummer, klasse, type auto en cilinderinhoud. Dit kan bij voorkeur per e-mail via info@ovalracing-terapel.nl of bij Robert Dreier, tel; 0599 413106 (na 19:00 uur). Nieuw is dat men zich in 2010 ook als equipe/team kan inschrijven voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing. Dit dient dan wel voor de start van het seizoen aangegeven te worden.

De volgende klasses zullen het seizoen 2010 gaan strijden om het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing; Junioren, Standaard 1400, Standaard 2000 8V, Standaard 2000 16V, Sportklasse, BMW 325i Cup, Stockcar Formule 2 en de Superklasse.

Training
Helaas zal de inmiddels traditionele training, een week voor de eerste wedstrijddag, dit seizoen geen doorgang kunnen vinden. Dit wordt veroorzaakt door het lange aanhoudende winterweer, waardoor het circuit nog niet in gereed is op dit moment. Op zaterdag 3 april kan er wel weer volop getraind worden. Junioren kunnen trainen van 13:00 uur tot 14:00 uur. Vanaf 14:00 uur kunnen de overige klasses gebruik maken van de trainingsfaciliteit. Op de wedstrijddag (zondag 4 april) is er geen gelegenheid om te trainen.

Examen voor nieuwe deelnemers Juniorenklasse
Junioren die dit seizoen voor het eerst willen deelnemen aan de ovalraces dienen om een KNAF licentie ovalracing te kunnen krijgen deel te nemen aan het theorie- en praktijkexamen georganiseerd door de N.N.O. Het theorie- en praktijkexamen zal plaats vinden op zaterdagochtend 3 april, op het circuit in Ter Apel. Voor dat aan dit examen kan worden deel genomen dient er bij de KNAF een licentie aanvraag ingediend te worden. De licentie wordt verstrekt aan de NNO en na een succesvolle afronding van zowel het theorie- als het praktijkexamen, wordt deze aan de coureur overhandigd.
Aanmelden voor het juniorenexamen kan ook via; info@ovalracing-terapel.nl

Stockcar Formule 2 voor het eerst op de korte baan, aanmeldingen komen binnen!!
De realisatie van de short-track is nu dus een feit. Op 4 april zal dit korte circuit in ieder geval gebruikt gaan worden door de Stockcar Formule 2 klasse. Enkele jaren lang is deze klasse al meerdere malen te gast geweest op het circuit. Vanaf komend seizoen zal de klasse echter toegevoegd worden aan het reguliere programma en daarmee aan het Internationale Nederlandskampioenschap Ovalracing. Op de short-track oval zullen de snelheden lager liggen dan op de grote baan waardoor er alle ruimte is voor echte stockcar-actie met het nodige bumperwerk. Het circuit heeft de karakteristieken van vele circuits in de UK.

Er zijn al ruim tien coureurs die toegezegd hebben het hele komend seizoen in Ter Apel aan de start te staan met hun Stockcar Formule 2. En daarnaast zijn er verscheidene coureurs die het circuit eens willen uitproberen. Wij hopen uiteraard dat de coureurs de aanleg van het speedway-circuit weten te waarderen en hun opwachting gaan maken in Ter Apel. De vertrouwde BriSCA regels zullen zoveel als mogelijk worden overgenomen. Het Int. Nederlandskampioenschap zal in zes wedstrijddagen worden verreden. Iedere wedstrijddag worden er drie manches en een finale verreden. Door de N.N.O. zal ook veel aandacht worden geschonken aan de handhaving van het reglement van de Stockcar Formule 2. Er is speciaal een Technisch Commissaris voor deze klasse beschikbaar, om zowel voor, tijdens en na afloop van de races toe te zien op de handhaving van het reglement. Daarmee gaat de N.N.O. er vanuit alle ingrediënten te faciliteren die de Stockcar Formule 2 coureurs zo van belang vinden;een korte baan waarop de snelheden niet te hoog liggen en contact in de bochten goed mogelijk is, een strakke wedstrijdleiding en deskundige en frequente technische keuringen.

Aanvragen KNAF licentie Ovalracing
De N.N.O. organiseert het Nederlandskampioenschap Ovalracing onder auspiciën van de KNAF. Deelnemers aan de ovalraces in Ter Apel dienen dan ook over een KNAF licentie ovalracing te beschikken. Op vertoon van een geldig rijbewijs en een medische keuring kan men in het bezit komen van een KNAF licentie (zie voor meer info en aanvraagformulieren; www.knaf.nl), eventueel zijn er tijdens de ovalrace evenementen op het circuit in Ter Apel ook daglicenties verkrijgbaar.

NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 19:06 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuw seizoen ovalracing staat voor de deur!