19 april 2010

Nieuw seizoen ACON gaat van start

Nog een kleine week en dan staat de eerste cross van het seizoen 2010 op het programma.

Het beloofd weer een pracht seizoen te worden.

Direct na afloop van het vorige seizoen heeft loonbedrijf Hoogland de baan klaargelegd voor de winter. En dat heeft resultaat. Hij ziet er piekfijn en strak uit. Het moet dus wel een supersnelle baan zijn (geworden). Maar dat is nog even afwachten. Gelukkig zijn de weervooruitzichten prima en blijft het droog. Dus om 12.00 uur gaat de eerste vlag omlaag van starter Jan Kleef.

Maar nog even ter zake. Er zijn nog een aantal zeer belangrijke zaken te melden.

1. Onder elke cross auto moet een grondzeil liggen. Dit moet vast liggen, dus het mag niet weg kunnen waaien. Geen goed grondzeil betekend NIET RIJDEN! Er zal scherp op deze regel worden gecontroleerd. Zowel door de ACON maar ook door de Gemeente Harenkarspel. Zij hebben al een controle aangekondigd.
2. Reserve benzine en olie niet los op de grond plaatsen maar in de bus / trekkend voertuig. Zie hiervoor het reglement.
3. Er zullen geen herstarts meer plaatsvinden.
4. Er zal scherp gecontroleerd worden op het geluidsniveau tijdens de wedstrijden. Zorg dat je niet boven het maximum uitkomt. Dit voorkomt uitsluiting. Zie hiervoor het reglement.
5. Alle auto’s zullen voorafgaand aan elke wedstrijd gekeurd worden. Rodeo wordt op de baan gekeurd de rest in de pits. Zorg dat de auto in orde is en voldoet aan de gestelde eisen. Zie hiervoor ook het reglement.
6. Zorg dat je op tijd bent voor de inschrijving. Uiterlijk 11.00 uur sluit de inschrijving. We willen op tijd starten met de eerste wedstrijd, 12.00 uur, want de eindtijd van de middag is 18.00 uur
7. 4-cilinders, indien men als ingeschreven crosser niet aanwezig kan zijn, dan moet men afbericht doen bij Wilfred Groen. Rijders die op de wachtlijst staan kunnen dan ingeloot worden.
Afbericht doen kan per e-mail of bellen naar Wilfred Groen op 06-30 80 80 33.
Reeds afbericht ontvangen van : 7,23,35,38,100,692. Ingelote coureurs staan maandagavond hier vermeld

Dan willen we nog even melding maken van het volgende;

* We zoeken nog een paar opvallende plaatsen voor het ophangen van een 6 meter spandoek. Info bij Hans Kruijer 06 – 28 133 485
* De tribune op het cross terrein is gesloopt.
* We hebben een nieuwe sproeiwagen aangeschaft. Deze vernevelt het water veel beter over de baan. Dit zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk gelijke races zijn en geen races waarbij eigenlijk geen snelheid kan worden gemaakt omdat de baan te nat en dus veel te glad is. We hopen dat hierdoor meer spektakel te zien zijn op de cross middagen.
* Het is verboden rond de baan party tenten neer te zetten.
* De ACON doet dit jaar mee aan het Eenigenburger Museum. Indien er mensen zijn die bijzondere zaken hebben die tentoongesteld mogen worden, willen die dan even contact opnemen met Klamer Alferink 06 505 16 720.

Met vriendelijke groet,

Hans Kruijer, Secretaris ACON

Bron: ACON

In: Nieuws @ 15:59 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuw seizoen ACON gaat van start