9 mei 2010

Nieuwsbrief NNO Stockcar Formule 2

Ter Apel- De opening van het nieuwe ovalracingseizoen op eerste paasdag in Ter Apel en daarmee de officiële toevoeging van de Stockcar Formule 2 klasse aan het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing van de KNAF op de nieuwe korte baan, was in de ogen van de organiserende N.N.O. en het publiek een groot succes. Helaas waren de weersgoden ons minder goed gezind. Ondanks het regenachtige weer was de opkomst bij de F2’s met 19 auto’s zeer goed te noemen.

Wij hopen dit op onze volgende wedstrijddag op donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) uiteraard te herhalen. Uiteraard hopen we dat de deelnemers van de afgelopen wedstrijd en wellicht enkele nieuwe deelnemers weer aan de start verschijnen. Het is immers de laatste wedstrijd om de auto goed af te stellen voor de spannende EuroMaster titelstrijd in de Stockcar Formule 2 op 6 juni in Ter Apel.

Voor de volgende wedstrijd en de rest van het seizoen willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om enkele zaken mee te delen;

Niet alle coureurs voldeden tijdens de eerste wedstrijd aan de eisen wat betreft hun persoonlijke veiligheidsuitrusting. Draag er dan ook zorg voor dat u naast u brandvertragende overall en ondergoed ook een brandvertragende nekband gebruikt, deze moet uitgerust zijn met een aantoonbaar label met daarop Nomex 3 (velen hadden een verkeerde nekband). Tevens dient de helm minimaal het keurmerk ECE 2205 of hoger (FIA eisen) te bezitten. De coureurs die op 1e paasdag niet voldeden hebben dit vernomen van de keurmeester en dienen om te mogen starten dit voor de volgende wedstrijd te hebben aangepast.

Naast de titel Internationaal Nederlandskampioenschap Ovalracing dat over zes wedstrijddagen wordt verreden, bestaat ook de strijd om het NNO Clubkampioenschap. U kunt meedingen naar dit kampioenschap als u zich hier voor inschrijft (kosten € 35,-) hierbij ontvangt u tevens per wedstrijd een vrijkaart extra. Voor het Clubkampioenschap tellen alleen de drie manches van een wedstrijddag mee. Daarnaast moet er voor dit kampioenschap aan het eind van het seizoen het slechtste resultaat van het totaal worden afgetrokken. Inschrijven voor het Clubkampioenschap kan op het inschrijfbureau.

Vanaf 13 mei beschikt de NNO over het AMB Mylaps systeem dat ook op de overige ovals in Nederland wordt gebruikt. Het gebruik van een (goed opgeladen) AMB MX transponder is dan vanaf 13 mei ook verplicht in de Stockcar F2. Graag ontvangen we telefonisch of per e-mail jullie transpondernummer zodat we deze in het systeem kunnen opnemen. ( info@ovalracing-terapel.nl Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06-40386827). Op het inschrijfbureau zijn eventueel transponders te huur.

nnonieuwsbrief2stockcarf2

Inmiddels is de “nieuwe bocht” voorzien van betonnen kerbstones, zodat er minder zand op de baan zal worden gereden. De overige bochten zullen in de loop van het seizoen tevens worden voorzien van deze kerbstones.

Vanaf 13 mei heeft de NNO de beschikking over extra rennerskwartier ruimte, zodat iedere coureur verzekerd kan zijn van een plek op het rennerskwartier.

De starts van de wedstrijden op eerste paasdag verliepen nog niet geheel naar wens. Tijdens de volgende wedstrijd zal er echt stapvoets gereden moeten worden tijdens de opwarmronde (door alle dakkleuren), anders zullen de “valse-starters” telkens twee plaatsen in de eindklassering terug worden geplaatst. Het warm rijden van de banden tijdens het opstellen, door middel van het gebruik maken van de korte baan is conform BriSCA reglement ook niet toegestaan!

Voor de strijd om de EuroMaster Stockcar Formule 2 op 6 juni in Ter Apel zijn we nog op zoek naar sponsoren om een goed gevulde prijzenpot te creëren. Geïnteresseerden kunnen zich melden via ( info@ovalracing-terapel.nl Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 06 40386827).

De wedstrijden beginnen op Hemelvaartsdag extra vroeg ivm aanwezigheid van de National Hotrods (gastenklasse). De eerste start is om 11:30 uur. De training voor deze wedstrijd is op zaterdag 8 mei (van 13:00 uur tot 17:00 uur) Het tijdschema voor 13 mei is;

·         Inschrijfbureau 8.00 uur tot 10:00 uur (Cafe de 3 Musketiers Ter Apel)

·         Verplichte Technische keuring op circuit, 8:30 uur tot 10:30 uur

·         Verplichte rijdersbriefing, 11:00 uur op Start/Finish

·         Start wedstrijden, 11:30 uur

·         Uitreiking bekers dagklassement, half uur na laatste verreden finale in kantine

Op woensdagavond 12 mei zal het rennerskwartier reeds geopend en toegankelijk zijn.

De NNO gaat er vanuit dat door bovenstaande maatregelen het ovalracen in Ter Apel voor een ieder zo interessant mogelijk blijft en wordt. Uiteraard houden wij ons altijd aanbevolen voor tips, aanbevelingen en verbetervoorstellen.

Met vriendelijke autosportgroet,

NNO TER APEL

In: Nieuws @ 15:32 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief NNO Stockcar Formule 2