26 mei 2010

Nieuws Ovalracing Ter Apel

Ter Apel  – De derde serie wedstrijden van het seizoen 2010 zitten er al weer aan te komen. Op zondag 6 juni a.s. zal er weer gestreden worden om de punten voor het Internationale “AutoCircuit.nl” Nederlands- en NNO Clubkampioenschap Ovalracing.  Daarnaast zal de Stockcar Formule 2 klasse op hun short-circuit gaan strijden om hun EuroMaster titel.

Hieronder enkele mededelingen voor de volgende races;

Tijdens de technische keuring van de afgelopen wedstrijd blijken een aantal coureurs de rollbar niet conform het reglement monteren aan de carrosserie(bouten, zie KNAF reglement). Tevens dient het raamnet aan de bestuurderszijde gemonteerd zijn aan de rolkooi en NIET aan de deur. Zodat bij het verliezen van de deur de coureur nog altijd voldoende bescherming geniet.

De coureurs die deelnemen in de sportklasse en voorheen in de cross 1600 actief waren dienen hun startnummers conform het sportklasse aan te brengen (gele ondergrond met zwarte cijfers).

Coureurs dienen tijdens de races hun volledige veiligheidsuitrusting te dragen. Dus onder de raceoverall dient ten alle tijden het brandvertragend ondergoed en de balaclava gedragen te worden. Hier zal tijdens de komende wedstrijd streng op toegezien worden door steekproeven te nemen. Bij geconstateerde gebreken mag de betreffende coureur niet starten in de betreffende heat.

Tijdens de races op Hemelvaartsdag is gebleken dat een aantal deelnemers teveel geluid produceren tijdens de races. We willen de coureurs dan ook met klem verzoeken om alle mogelijke geluidsreducerende maatregelen te nemen aan zowel hun in- als uitlaatsysteem.

Inschrijven is alleen mogelijk op het inschrijfbureau, voor 10:00 uur ’s ochtends. Ook dienen alle auto’s voor 11:00 uur technisch gekeurd te zijn. Deelname is anders niet mogelijk.

Nogmaals willen we benadrukken dat het voor de Stockcar Formule 2 niet toegestaan is tijdens het opstellen hun banden op te warmen door rondjes te rijden over de lange baan. Tijdens het opstellen dient meteen de juiste startpositie in genomen te worden.

Na het passeren van de finishvlag door de Stockcar Formule 2 dient de uitloopronde over de korte baan te worden verreden. Pas na het tonen van de rode vlag op Start/Finish mag het circuit verlaten te worden.

Training zaterdag 5 juni

– Juniorenexamen (theorie + praktijk) om 10:30 uur, alleen mogelijk bij opgave via info@ovalracing-terapel.nl Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
– Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
– Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur. Dus deelnemers junioren klasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd.
– Aanvang training overige klasses 14:00 uur – 17:00 uur
– Kosten training € 10,- + € 45,- inschrijfgeld (bij inschrijving training te voldoen) voor deelname aan de  wedstrijden van zondag 6 juni a.s.
-KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.

Wedstrijden zondag 6 juni

– LET OP: AMB MX TRANSPONDERS VOOR STOCKCAR F2 VERPLICHT!!!

– Inschrijving voor ALLE klasses van 8:30 uur tot 10:00 uur in Cafe De Drie Musketiers (AnyTyme) aan de Hoofdstraat 24 in Ter Apel. KNAF (dag) licentie verplicht. (ook alle Stockcar Formule 2 coureurs dienen zich in te schrijven op het inschrijfbureau)
– Géén trainingsmogelijkheden.
– Verplichte technische keuring van 9:00 tot 11:00 uur op het circuit. (ook voor Stockcar Formule 2)
Let op; de coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen pakket van helm, veiligheidskleding (balaclava, nekband Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring.
– Verplichte rijdersbriefing om 11:30 uur bij de jurytoren. Niet aanwezig bij briefing, is ook geen startbewijs.
– Start wedstrijden is om 12:00 uur.
– Deelname door de volgende klasses; Junioren, Standaard 1400, Standaard 2000 8V, Standaard 2000 16V, Sportklasse, Superklasse, BMW 325I E36 CUP, Stockcar Formule 2. Alle klasses rijden drie manches en één finale. De Stockcar Formule 2 rijdt 2 plaatsingsmanches, waarna de EuroMaster finale verreden zal worden. De vierde manche zal de revanche-race zijn.
– Een half uur na afloop van de laatste finales vinden in de kantine de uitreiking van de dagwinnaars in iedere klasse plaats.

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 20:36 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuws Ovalracing Ter Apel