26 mei 2010

Zaterdag 5 juni spectaculaire stockcarraces in Emmen

Speedway Arena wordt op zijn kop gezet.

Op zaterdag 5 juni wordt de speedway arena op de Veenakkers 35 in Emmer Compascuum geheel op zijn kop gezet door spectaculaire races voor Formule 1 & 2 Stockcars en Bangers.
Nadat afgelopen 8 mei is gebleken dat de nieuwe shale-laag op de baan zijn uitwerking heeft bewezen, zullen ook komende wedstrijd de races op hoog niveau liggen.

In de koningsklasse F1 Stockcar zullen ook nu weer de jongeren proberen de ervaren coureurs verhinderen dat zij met de winst naar huis gaan. Met hun 8-cilinder Amerikaanse motoren en zo’n 700 pk onder de motorkap zullen zo’n 60 rijders strijden om heatoverwinningen en de finale op hun naam te schrijven. De grote bumpers op de zelfbouw wagens kunnen volledig benut worden om de rivalen aan de kant te zetten ondanks de hoge snelheden waarmee ze hun rondjes in de speedway-arena maken.
De jonge Pieter van der Iest uit Harkema en Jan Roelof Wijbenga (Kloostertille) hebben in de eerste 2 meetings laten zien dat zij niet onderdoen voor de ervaren mannen.
Friesland vertegenwoordigt een groot aantal rijders zoals Louw Wobbes (Dronrijp), veteraan Ouwe Bijlsma (Sint Annaparochie), Haye Postma (Kollumerzwaag), Gosse Hoekstra (Westergeest) en Onno Pietersma.
Ook uit de provincie Groningen komen snelle mannen zoals de gebroeders Maris (Roden) en Team Wekema uit Yde en Team Bert en Job Honderd uit Uithuizen.
Maar de coureurs komen niet alleen uit de 2 genoemde provincies. Uit heel het land weten de rijders de racebaan in Emmen te vinden. Een sterke vertegenwoordiging komt uit Noord-Holland zoals Ron Kroonder uit Assendelft (meerdere malen wereldkampioen lange baan), Fred Hink (Heiloo) en de snelle Axel Nijs uit Hippolytushoef.

emmen5junistockcars

Ook deze dag zal er weer gestreden worden voor kwalificatie om in september naar Engeland te gaan en mee te strijden in de World Final in Coventry.

De formule 2 stockcars zullen ook dit keer voor de Gronico-Cup strijden. Op 2 banen in Nederland (Emmen en Blauwhuis) zijn in totaal 4 kwalificatie-wedstrijden voor deze supercup waarbij de finale op 20 juni in Blauwhuis verreden wordt.
Van Zuid-Limburg tot het uiterste Noorden van Nederland komen de coureurs om deze sport te bedrijven. En ook in deze klasse racen ze op het scherpst van de snede.
Met een deelname van zo’n 40 rijders zijn er prachtige heats en finale te zien met hoge snelheden en sensationeel bumperwerk.

Als extra race klasse zullen de Unlimited Bangers hun opwachting maken.
Voor mensen die dit nog nooit gezien hebben is dit vermaak van de bovenste plank.
Zo’n 80 auto’s met onder andere Ford Granada’s en Taunussen, grote Volvo- stationcars, Jaguars en grote Amerikaanse auto’s staat deze klasse staat garant voor crashes die zijn weerga niet kent. En op het eind van de dag komt er een zogenaamde Demolition Derby waarbij uiteindelijk maar 1 rijdende wagen overblijft.

emmen5junibangers

Dus zaterdag 5 juni staat de race-arena op Veenakkers 35 in Emmer Compascuum weer garant voor spanning, sensatie, snelheid en crashes. Een ideaal betaalbaar dagje voor het hele gezin. De aanvangstijd is 14:00u.

See you in Emmen

Emmenposter2010-1

In: Nieuws @ 20:41 — Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 5 juni spectaculaire stockcarraces in Emmen