31 mei 2010

Voorbeschouwing Ovalracing Ter Apel 6 juni

Ter Apel-  De eerste twee wedstrijden zitten erop zodat we zijn aangekomen bij ronde drie van het Internationaal “AutoCircuit.nl” Nederlandskampioenschap en het NNO kampioenschap Ovalracing in Ter Apel. Het zijn de Stockcar F2’s die zondag 6 juni a.s. in de schijnwerpers staan. De coureurs in deze spectaculaire klasse gaan voor het vijfde jaar op rij strijden om de EuroMaster titel.  Het zal dit jaar het echter voor eerst zijn dat deze titel op de short-oval wordt verreden.

Bonnarens verassend sterk in de juniorenklasse..
Tijdens zijn tweede wedstrijd wist Johannes Bonnarens uit Duitsland een sterke indruk te maken. Hij wist tijdens de races op Hemelvaartsdag achter Beau van der Velde op een tweede positie in het dagklassement te finishen. Door veel pech bij de gebroeders De Jong scoorden zowel Josca als Sven weinig punten waardoor Beau van der Velde kon uitlopen in de stand om het kampioenschap.  Johan Bos en Toine Koops staan tweede en derde in de tussenstand. Kunnen zij de 18 jarige dame uit Weert weerhouden van haar eerste kampioenschap?

terapel6juni_2

Harm Veenstra sterk op Hemelvaartsdag..
Een nieuw gezicht in de standaard 1400 is Derk Jan Veldman, hij heeft de auto van Bas Veldkamp overgenomen. Vanaf de eerste race wist hij goed mee te strijden in de steeds beter gevulde standaard 1400 klasse. Hij kwam echter tekort om Harm Veenstra te weerhouden van een klinkende overwinning. De teruggekeerde Peter Haaijer liet ook van zich spreken door telkens goede resultaten te scoren. Kunnen deze mannen de aansluiting vinden bij Veenstra en een aanval op de koppositie doen?

Verschillen zeer gering in nieuwe BMW Cup..
Ondanks dat er slechts met zes auto’s werd gestart wisten de coureurs in de BMW 325I E36 Cup het publiek op het puntje van hun stoel te krijgen. De verschillen zijn zeer gering waardoor de BMW’s zeer close racing aan het publiek laten zien. Dat tussen de nummer één en zes slechts drie punten verschil zat in het eindklassement zegt dan ook genoeg. Freddie Suelmann staat momenteel bovenaan in de tussenstand, Danniel Weinans en Allard Boes volgen hem echter op de voet. De overige coureurs gaan zich nog ongetwijfeld mengen in de titelstrijd in het eerste jaar van de BMW Cup.

terapel6juni_1

Gaat Sebastiaan Vowinkel met succes zijn EuroMaster titel 2009 verdedigen?
In totaal hebben inmiddels vijfentwintig coureurs ervaring opgedaan op de short-oval in Ter Apel. Na de slechte weersomstandigheden van de Paasraces wisten de stockcar coureurs tijdens de Hemelvaart races hun draai te vinden en kregen zij de snelheid goed te pakken. Daarbij komt ook nog eens het nodige bumperwerk en de fraai uitziende auto’s wat aanstaande zondag ongetwijfeld gaat resulteren in de smaakmaker van de dag. Toon Schut en Willie Peeters waren tot nu toe de dagwinnaars maar ook Helmut Laumen, Dirk Albrecht, Gerton Boes die telkens in de voorste groepen mochten starten wisten het goed te doen en finishten al eens als eerste. Dit geeft maar eens aan dat zowel de gevestigde orde als ook de coureurs in de eerste twee groepen kunnen winnen. Sebastiaan Vowinkel die dit seizoen met zijn bijzondere Elite Evo 3 aan de start staat komt ook steeds beter in vorm. Hij won vorig jaar de EuroMaster titel na een heftige strijd met Peter Baer. Op de korte baan wist hij nog niet te zegevieren maar er is door het team alles op alles gezet om vandaag goed aan de start te verschijnen. We maken ons op voor een mooie middag met echte Stockcar races!! De inzet is een enorme wisseltrofee, een groot aantal bekers een mooie prijzenpot.

Concurrentie ligt op de loer om titel van Tale Ottens over te nemen..
Wederom was daar het sterke presteren van Rene Hooijer uit Hoogeveen. Hij won na de Paasraces ook de strijd tijdens Hemelvaartsdag en gaat aan de leiding in de standaard 2000 8V. Naaste belagers zijn momenteel Tim Seidler uit Duitsland en regerend kampioen Tale Ottens. Angelo Gernaat die tijdens de Hemelvaartraces in aanraking kwam met de betonnen muur maakt het goed. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid aanstaande zondag nog niet weer aan de start verschijnen.

Rob Fischer de te kloppen man..
In de Sportklasse was voor het publiek genoeg te bleven. In deze klasse waarin de snelheden zeer hoog liggen was Rob Fischer alleenheerser. Hij won op overtuigende wijze de vier races in de Sportklasse. De overwinningen kreeg hij echter niet cadeau. De concurrentie is erg sterk met Kevin Zwiep, Boelo Poppema, Jan Luth en Orhan Turktas. Het zal dan ook een zware opgave worden in de Sportklasse kampioen te worden. Overigens ontbreken er nog een aantal rijders die het deelnemersveld in de loop van het seizoen zullen komen versterken.

Hoog niveau in de standaard 2000 16V
Dat het niveau hoog is in de Standaard 2000 16V wordt telkens weer bewezen door de coureurs. Deze klasse is dan ook pure promotie voor de sport. Klaas de Boer uit het Noord-Hollandse Assendelft was wederom het meest succesvol op 13 mei. Hij wist Helmut Sonnenberg en Arvid Hekman knap achter zich te houden. Ter Apeler Djony Meijer maakte een sterke indruk, hij won maar liefst twee manches en sloot de dag met een vierde positie af. Ook Onno Hamberg heeft in zijn tweede seizoen al behoorlijke progressie geboekt en werd netjes vijfde in het dagklassement. De heren zullen er op gebrand zijn de dagoverwinning niet nog eens aan Klaas de Boer te laten.

Lennard Schepers, een coureur om in de gaten te houden!!
De Superklasse werd tijdens Hemelvaartsdag geteisterd door de afwezigheid van enkele coureurs, veelal waren technische problemen aan de auto’s de oorzaak waardoor coureurs niet aan de start konden verschijnen.  Daarbij kwam ook nog eens dat de Hotrods ook aanwezig waren in Ter Apel zodat een aantal coureurs, die normaliter ook in de Superklasse starten, ervoor kozen om alleen in die klasse te starten. Met zeven coureurs begon de dag, helaas viel Klaus Putzlocher met technische problemen al voor de eerste manche uit. Daardoor bleven er slechts zes deelnemers over in de koningsklasse van het ovalracen. Nadat Henk Kuper en Ronnie Bruins ook nog eens uitvielen resteerde slechts een klein deelnemersaantal. Het spektakel was er niet minder om. Wat bijvoorbeeld te denken van de koprol van Mark Teuben. Een lichtpuntje van de dag was toch wel dat Lennard Schepers de aansluiting met de top lijkt te heeft gevonden. Hij streed met Johan Sanders om de dagzege. Schepers moest daarin zijn meerdere erkennen in de ervaren kampioen, maar het is duidelijk geworden dat de diesel van Schepers en teamgenoot Koskamp een potentiële winnaars auto is. Het belooft dan ook a.s. zondag met een groter deelnemersveld weer een aangename strijd te worden. Waarbij het bovendien de laatste gelegenheid is de auto in optimale condities te brengen voor de strijd om “The Race of Champions” in Ter Apel, dit evenement op zondag 11 juli wordt mede mogelijk gemaakt door Teuben Transportbedrijf uit Ter Apel. Daarnaast zal er in de Superklasse tevens gestreden worden om de “Gerry Meijerhof Memorial Trophy”.

De ovalraces starten zondag 6 juni a.s. om 12:00 uur in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.

In: Nieuws @ 16:35 — Reacties uitgeschakeld voor Voorbeschouwing Ovalracing Ter Apel 6 juni