19 juli 2010

Persbericht 3 Autocross Noordbergum 24 juli

Spanning, strijd en spektakel. Dat is wat de autocross in Noardburgum u te bieden heeft komende zaterdag 24 juli.
Voor de tweede maal organiseert stichting autocross Noardburgum i.s.m. de ACVO een autocross aan de Oostersingel te Noardburgum. Een prachtige locatie waar de brede weilanden worden ingericht met een ruime, 500 meter lange baan en ruim rennerskwartier.
Er zullen ongeveer 200 deelnemers aan de start verschijnen in 5 verschillende wedstrijdklassen.

Voorbeschouwing

Regioklasse:
Maar liefst 75 deelnemers zullen de strijd met elkaar aangaan om de felbegeerde dag winst te pakken en de Autocross-friesland wisselbokaal voor een jaar lang op de schoorsteen mantel te mogen zetten. De meeste deelnemers hebben vorig jaar kunnen proeven aan de snelheid op deze baan, maar er zijn ook nieuwe deelnemers die vorig jaar de kat uit de boom konden kijken. Zal Hendrik Jan de Haan uit Feanwâlden de winst kunnen prolongeren of gaat Appie de Wilde dit jaar proberen de hoogste trede te betreden?

Standaardklasse:
Deze klasse wordt dit jaar op de zandbanen gedomineerd door de Toyota MR 2’s. In Noardburgum zullen ook een aantal van deze auto’s aan de start staan. Zo zullen o.a. Hans Zwierenberg uit de Triemen en Martin Kobus uit Garijp proberen om het NK rijders als Haitze Idsingha uit Drachten en Lourensz de Vries uit Eestrum lastig te maken. Laatste twee zijn erg succesvol in het Nederlands Kampioenschap maar willen dolgraag in Noardburgum de overwinning mee naar huis nemen.

Kever 1600:
Maar liefst 20 kevers zullen aanwezig zijn en daar zijn vele favorieten bij. Wat te denken van Jan Paul Klaster uit Oldemarkt, de huidige nummer 1 in de tussenstand van het Nederlands Kampioenschap. Ook Eelco Kruis uit Terband wil revanche op zijn valse start van vorig jaar. En hij mag terecht een kanshebber worden genoemd. Maar wie weet komen er uit het Oosten van het land nog een aantal echte zand rijders die een gooi willen gaan doen naar de eerste prijs.

Sprint 2000:
De snelste klasse welke aan de start zal verschijnen is de sprint 2000. Geheel zelfbouw auto  met maximaal een 2000cc motor achterin. De PK’s vliegen je om de oren als deze snelle bolides over de baan gaan. Jacob Kuil, de winnaar van vorig jaar zal er alles aan doen om zijn vel bevochten overwinning te prolongeren. Maar misschien kan Rene Hofstra uit Tijnje, momenteel zeer sterk rijdend in het NK met o.a. een 2e plek in Holterhoek en 5e plek in Den Horn, de hoogste treden betreden. Maar pech en een klein foutje kunnen fataal zijn en dat ondervond Rients Postma vorig jaar. Ook zeer sterk in het NK maar in Noardburgum mechanische problemen. Een knie operatie houdt hem voorlopig aan de kant maar misschien kan zijn broer Klaas Postma de eer van de familie hoog houden.

Vrijestandaardklasse:
De deelnemers met voorwiel aangedreven zelfbouw auto’s met een origineel dak en schutbord vonden de baan vorig jaar erg mooi door zijn ruimte en snelle bochten. Dit jaar komen er weer meer dan 30 auto’s aan de start en daar zitten echt kannonen tussen. Jacob Kuil, vorig jaar 2e, met een Volvo motor, Johannes van Dijk, dit jaar voor het eerst met een speciaal geprepareerde mercedes motor en Jan Hooisma met een Honda S2000 motor zijn zo maar een paar namen met verschillende motoren maar erg aan elkaar gewaagd. Zij gaan proberen om thuis rijder Jan Douwe van der Veen van het ere metaal af te houden.

We hopen op een mooie wedstrijd dag met volop autocross spektakel.
De wedstrijden beginnen om 11.00 uur.

In: Nieuws @ 14:17 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht 3 Autocross Noordbergum 24 juli