22 juli 2010

Info WK stockcar F1 2010

Op 5 september aanstaande wordt het WK stockcar F1 2010 verreden te Coventry. Hierbij de laatste informatie omtrent dat weekend.

Het is nog onduidelijk of er op vrijdag 4 september getraind mag worden op het circuit van Coventry. Daar wordt nog over onderhandeld.

Er mogen 8 stockcar F1 rijders uit Nederland deelnemen aan de WK finale. Waarvan 3 van het asfalt en 5 van het land/sintels. De afvaardiging wordt bepaald op basis van de puntenlijst. De puntenlijst is tot stand gekomen aan de hand van de WK kwalificatie wedstrijden bij ASE Emmen/ACON én NOV Lelystad/Raceway Venray. Wanneer een rijder zich heeft gekwalificeerd zowel via land/sintel als asfalt dan telt de hoogste plek in één van de puntenlijsten, de andere plek vervalt dan en gaat automatisch door naar de eerstvolgende in de lijst.

Naast de 8 WK finalisten mogen 20 rijders uit Nederland deelnemen aan de overige heats op zaterdagavond 5 september te Coventry. Waarvan 5 van het asfalt en 15 van het land/sintels. Ook hier geldt dat de land/sintel rijders die op plek 6 t/m 20 staan in de puntenlijst de voorkeur hebben, hetzelfde geldt voor de asfalt rijders op plek 4 t/m 8. De BVSR neemt hierover persoonlijk contact op (of heeft dat in een aantal gevallen al gedaan) met de stockcar F1 rijder. Er wordt nog onderhandeld over eventuele extra plaatsen.

Alle geplaatste rijders worden middels mail persoonlijk geïnformeerd over de planning van het WK weekend, het startgeld, het technisch reglement en andere bijzonderheden. Dit volgt nog.

Met vriendelijke groet,

Henri Wittebol
BVSR

In: Nieuws @ 13:02 — Reacties uitgeschakeld voor Info WK stockcar F1 2010