25 augustus 2010

Nieuwsbrief 7 ASE Emmen: Richard Talsma wederom winnaar in F1 stockcarklasse

De in Sint-Annaparochie wonende Richard Talsma is zaterdag 21 augustus wederom winnaar geworden van de finale van de F1 stockcarraces die georganiseerd werden door ASE in de Speedway Arena in Emmer-Compascuum. Tijdens de races van afgelopen 27 juni was hij ook al de winnaar.

Heat 1 voor de F1 stockcars werd opgeëist door #90 Roelof van der Veen uit het Groningse Een. Nadat #64 Richard Talsma 3 ronden de leiding had moest hij deze toch afstaan aan de Groninger. #16 John van ’t Veer moest zich met een derde plek tevreden stellen. #195 Harmen Zwerver had een flag to flag race in de 2e heat. De witdakker uit Koudum was apetrots op zijn overwinning. #74 Bate Veenstra en # Dordtenaar #399 Jessy de Bruin werden respectievelijk 2e en 3e. Open Dirt Nederlands Kampioen #35 Fred Hink eiste de derde en vijfde heat voor zich op, hoewel hij flink moest trappen anders had Roelof van der Veen nogmaals een overwinning gepakt in heat 3.
Oud-World Cup winnaar en ex-lange baan Wereldkampioen #217 Ron Kroonder was de snelste in heat 4. Van achteren gestart lag hij na zeven rondes al op plaats 2 en de Fries #226 Pieter van der Iest kon zijn eerste plek niet met succes verdedigen maar werd toch nog 2e. De laatste heat voor de finale had Pieter het toch voor elkaar. Al lag Ron Kroonder op een bepaald moment eerste, van een klein foutje van hem werd door Pieter gretig gebruik gemaakt en hij stond de overwinning niet af.
Tijdens de start van de finale was duidelijk te zien dat iedereen gebrand was op een mogelijke overwinning. Nadat een herstart was het #25 Berry Paardenkooper uit Kockengen die zijn stockcar niet meer onder controle had en kwam in tegengestelde richting ingang bocht 3 stil te staan. Nadat geel werd gegeven had niet iedereen in de gaten dat de snelheid omlaag moest wat tot gevolg had dat een van de coureurs van het Team Honderd de stilstaande wagen van Berry Paardenkooper raakte. Met een grote klap belandde Berry op de afrastering. Na een beetje beduusd uit de wagen gestapt te zijn schudde hij met zijn hoofd toen hij de schade van zijn stockcar bekeek. De herstart die volgde leek een overwinning te worden voor heat 2 winnaar Harmen Zwerver echter een stuurfout bracht Richard Talsma aan de leiding die hij niet meer afstond. De tweede plek ging naar #414 Arno van Zwieten uit Driebruggen waarna Fred Hink de top drie completeerde. Andere topnamen zoals Louw Wobbes, Ron Kroonder, Jessy de Bruin en Jan Roelof Wijbenga bereikte allemaal de finish niet.

De F2 stockcarwedstrijden waren op 1 heat na een Limburgse aangelegenheid. Montfortenaar #19 Jelle Kurstjens pakte de overwinningen in de eerste twee heats alsmede de finale. #3 Danny van Wamelen won de andere heat met een kleine voorsprong op #575 Patrick Borst. Jelle was de hele dag al “really flying”. De World Cup winnaar Toon Schut kwam alleen in de finale in de picture met een 2e plek. #116 Barry Bauwer eindigde als 3e

Met 11 wagens aan de start kon de jeugd hun kunsten laten zien. De in volwaardige F2 stockcars rijdende “mannen” waren zeer snel. Snelste rijder van de dag was #169 Cor Meijer uit St. Jacobiparochie met een tijd van 16,027 sec (deze rijders strijden om de snelste rondetijden) met op een 2e plek #305 Ron van Wamelen met een tijd van 16,102 sec. Derde werd uiteindelijk #37 Dennis Tesselaar (16,780 sec).

Ook de Bangers waren weer superieur deze dag. Vele crashes en schuivers maakten de races spectaculair. De heats zorgden al voor veel spektakel maar de All Comers finale met zo’n 35 wagens aan de start maakten het tot een waar autokerkhof. Geweldige klappers! De DD werd uiteindelijk gewonnen door #926 Tim “Kruders” Kruders nadat hij een flatout jack up op #959 Martijn “Matty” Hoes uitvoerde.

Veteranenrace 9 oktober
Zoals jullie weten staat voor 9 oktober een Veteranenrace voor F1 stockcars gepland. Dit zijn de opgaven tot nu toe.
– 4 Roel Wobbes rijdt in wagen van 22 Louw Wobbes (hij moet van Louw)
– 7 Math de la Roy nog geen wagen beschikbaar
– 15 Rien Rutjens nog geen wagen beschikbaar (is in overleg met 007 Dave Schaap)
– 16 John van ’t Veer snr. rijdt in wagen van 16 John van ’t Veer jnr.
– 17 Leon Cox rijdt in wagen 217 Ron Kroonder
– 26 Klaas Halma rijdt in wagen van 11 Onno Pietersma
– 36 Marcel Jansen nog geen wagen beschikbaar
– 62 Ron de Decker rijdt in wagen van 62 Camiel de Decker
– 101 Andries Terpstra nog geen wagen beschikbaar
– 217 Aad de Decker rijdt in wagen van 477 Martijn Oudhuis
– 802 Wessel Kerkhof nog geen wagen beschikbaar

Jullie zien dat we stockcars te kort komen en het is ook moeilijk. Dus nogmaals een oproep: wie wil zijn stockcar beschikbaar stellen aan een van onderstaande rijders. Mailen naar LucSijbers@planet.nl waarna ik jullie met elkaar in contact kan brengen.

De volgende wedstrijd in de Stockcar Arena van Emmer-Compascuum is op zaterdag 18 september. Dit maal zullen de Bangerstox de F1 en F2 stockcars aanvullen. Tevens rijden de F1 stockcars voor de EUROPEAN GOLD CUP Golden Helmet Trophy .
De aanvang is 14:00 uur

See you in Emmen
ASE
www.speedwayemmen.nl

In: Nieuws @ 13:49 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief 7 ASE Emmen: Richard Talsma wederom winnaar in F1 stockcarklasse