14 september 2010

ACON gaat aan het werk voor haar publiek

Het bestuur van autocross vereniging ACON heeft besloten om direct na afloop van de laatste cross een aanvang te nemen met betere voorzieningen voor het publiek.

In 2009 is de onveilige stalen tribune gesloopt. Men had tekort tijd om nieuwe voorzieningen voor het publiek voorafgaand aan het seizoen 2010 voor elkaar te krijgen.

Nu de laatste cross is afgelast komt men een beetje in tijdnood. Daarom is besloten om de inhaalcross zo spoedig mogelijk te halen. De eerst mogelijke datum is 26 september 2010 (in afwachting is men nog van een vergunning van de gemeente Harenkarspel voor deze verplaatste cross)

Direct na deze laatste cross zal loonbedrijf Hoogland uit Burgerbrug een aanvang nemen met de werkzaamheden.

Op de korte, Eenigenburger, zijde zullen in de dijk een soort trappen worden gemaakt. Dit om het zit/sta comfort te verbeteren. Ook op de lange zijde, aan de overkant van de jury wagen zullen deze voorzieningen worden geplaatst.

De grootste werkzaamheden zullen plaats gaan vinden aan het dijkje aan de “Westfriese dijk” kant. De bomen en strijkerij die daar loopt moet zeer grondig aangepakt worden. Daardoor zou het cross geluid bijna ongehinderd richting de dijk kunnen gaan.

Daarom wil het bestuur een nieuwe ongeveer 75 lange geluidswal opwerpen. Het cross geluid richting de Westfriese dijk zal dan ook aanzienlijk te verminderen.

Voor het opwerpen van deze geluidswal is vergunning aangevraagd bij de gemeente Harenkarspel.

Het bestuur van de ACON hoopt op een positieve en snelle beslissing van het gemeente bestuur. Dit om ook deze werkzaamheden snel te kunnen aanvangen / voortzetten.

Verder ligt het in de bedoeling om het rennerskwartier wederom te vergroten, het toegangspad naar het cross terrein aan te pakken, de EHBO een betere plek te geven en de jury wagen naar voren te zetten om beter zicht te hebben op de cross wedstrijden.

Kortom het bestuur van de ACON zit lang niet stil.

Met vriendelijke groet,
Hans Kruijer
Secretaris ACON

Bron: ACON Autocross

In: Nieuws @ 20:01 — Reacties uitgeschakeld voor ACON gaat aan het werk voor haar publiek