20 september 2010

Zondag 26 september, FINALES Ovalracing Ter Apel

Ter Apel- Aanstaande zondag 26 september zullen de FINALES van het Internationale “AutoCircuit.nl”  Nederlands- en NNO Clubkampioenschap Ovalracing plaats vinden in het autosportstadion “De Polderputten”.  Daarnaast zal er als extra prijs in de Superklasse voor de dagwinnaar de Teuben Transport “Race of Champions” Trofee op het spel staan.

Mylaps transpondersysteem
Sinds de afgelopen wedstrijd op 29 augustus is het Mylaps tijdwaarnemingssysteem in alle klasses operationeel. Dit betekend dat zowel tijdens de training als tijdens de wedstrijddag alle rondetijden worden geregistreerd en gepubliceerd op het internet (www.mylaps.com). Daarnaast is de kans op fouten in de uitslag door dit systeem sterk gereduceerd.

Belangrijk voor een goed werkend tijdwaarnemingssysteem;

– De AMB MX transponders dienen volledig opgeladen te zijn (minimaal 24 uur)
– De transponder dient op 180 cm vanaf het voorste punt van de auto, op de bodem geplaatst te worden, met onder de transponder een gat, zodat de transponder zonder tussenkomst van metaal vrij kan door stralen naar het asfalt.
– Ook bij de Stockcar F2 (conform artikel 221. BriSCA) dient de transponder op 180 cm van de voorbumper te zitten.
– De NNO heeft nog een aantal transponders beschikbaar die voor het gereduceerde bedrag van € 215,- (incl. 19% BTW) per stuk, kunnen worden gekocht, op=op.
– Daarnaast is het mogelijk een opgeladen transponder te huren van de N.N.O. De huurprijs is € 50,- per wedstrijddag en € 100,- borg. De transponder dient aan het einde van de wedstrijddag weer ingeleverd te worden, waarna de borgsom zal worden geretourneerd.

Training Zaterdag 25 september;
– Juniorenexamen (theorie + praktijk) om 10:30 uur, alleen mogelijk  bij opgave via info@ovalracing-terapel.nl
– Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
– Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur.  Dus deelnemers junioren klasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn  voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd.
– Aanvang training overige klasses 14:00 uur – 17:00 uur
– Kosten training 10,- + 45,- inschrijfgeld (bij inschrijving  training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 26 september a.s.
– KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een  daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.

Wedstrijden Zondag 26 september
-LET OP: AMB MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!!
– Inschrijving voor ALLE klasses van 8:00 uur tot 10:00 uur in Cafe De Drie Musketiers (AnyTyme) aan de Hoofdstraat 24 in Ter Apel. KNAF (dag) licentie verplicht.
– Géén trainingsmogelijkheden.
– Verplichte technische keuring van 8:30 tot 10:30 uur op het circuit.  (ook voor Stockcar Formule 2)
Let op; de coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te  bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen  pakket van helm, veiligheidskleding (balaclava,nekband  Nomex 3,  onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring.
– Verplichte rijdersbriefing om 11:00 uur bij de jurytoren. Niet  aanwezig bij briefing, is ook geen startbewijs.
– Start wedstrijden is om 11:30 uur.
– Deelname door de volgende klasses; Junioren, Standaard 1400,  Standaard 2000 8V, Standaard 2000 16V, Sportklasse, Superklasse, BMW  325I E36 CUP en Stockcar Formule 2. Alle klasses  rijden drie manches en één finale.
– Na afloop van de derde manche zullen alle NNO Clubkampioenen worden gehuldigd op het podium.
– Na afloop van de finale van de Superklasse zullen de winnaars van de Teuben Transport “Race of Champions” Trofee worden gehuldigd op het podium.
– Na afloop van alle finales zullen de Nederlandse kampioenen Ovalracing 2010 worden gehuldigd op het podium.
– Na afloop van de huldiging op het middenterrein vindt in de kantine  de uitreiking van de dagwinnaars in  iedere klasse plaats.

In: Nieuws @ 17:54 — Reacties uitgeschakeld voor Zondag 26 september, FINALES Ovalracing Ter Apel