24 september 2010

Voorbeschouwing Ovalracing Ter Apel 26 september

Autosportstadion “de Polderputten” in Ter Apel is op zondag 26 September het decor van de ontknoping in het Internationaal “AutoCircuit.nl” Nederlands- en Clubkampioenschap Ovalracing.

Ter Apel- Op zondag 26 september staat de laatste wedstrijddag op het programma van het Internationaal “AutoCircuit.nl” Nederlands- en NNO Clubkampioenschap Ovalracing 2010. De coureurs strijden in acht verschillende klasses om deze felbegeerde titels. Inmiddels zijn er vijf wedstrijden verreden voor dit kampioenschap, de zesde en daarmee ook de laatste wedstrijddag, zal in alle klasses de doorslag gaan geven. Dit seizoen is namelijk in nog geen enkele klasse de kampioen voor deze laatste wedstrijddag al bekend. Prachtige ontknopingen in de titelstrijd zullen dan ook zorg gaan dragen voor een enorme dosis spanning, spektakel en sensatie.

Toine Koops uit Borger strijd om titel in juniorenklasse
In de junioren klasse gaat Beau van der Velde uit het Limburgse Weert al het hele seizoen aan de leiding. Toch wist ze de laatste drie wedstrijddagen niet het dagklassement naar zich toe te trekken. Thijs Douma uit Assendelft won de afgelopen twee wedstrijddagen. Toine Koops uit Borger zal met zijn tweede positie in de tussenstand van het kampioenschap alles op alles zetten om de snelle jonge dame uit Weert te verslaan en alsnog het kampioenschap binnen te halen.

Slechts twintig punten is het verschil tussen Maarten de Boer uit Assendelft en Harm Veenstra uit Ter Apel in de Standaardklasse 1400. In één van de opstapklasses van het ovalracen is Maarten de Boer de tweede helft van het seizoen duidelijk in zijn element. Na een hevige strijd met Veenstra won de Boer de afgelopen twee wedstrijddagen. Toch is Veenstra nog altijd duidelijk de favoriet voor de titel met een ruime puntenvoorsprong. Voor de derde positie op het podium is Derk Jan Veldman uit Ter Apel de favoriet, hij zal echter af moeten rekenen met Johan Strijker, Stephan van der Fels en regerend kampioen Floris Postma.

Zinderende strijd in de Standaardklasse 2000 8V
Voor de fans van Rene Hooijer uit Hoogeveen en Tale Ottens uit Stadskanaal zal het een zenuwslopende dag worden. Lange tijd ging Rene Hooijer dit seizoen aan de leiding van de Standaardklasse 2000 8V. Regerend kampioen Tale Ottens wist tijdens de laatste race voor de zomerstop echter de leiding over te nemen. Hooijer heeft  duidelijk gemaakt dit seizoen maar één doel te hebben, want tijdens de voorlaatste races in augustus wist hij Tale Ottens weer zeer dicht te naderen en is het verschil in de tussenstand met nog één dag te gaan slechts twee punten. Bennie Louwes uit Ter Apel is zeker van zijn derde positie in het kampioenschap.

Arvid Hekman uit Stadskanaal kende veel problemen tijdens de regenraces op 29 augustus. Hij zag dan ook zijn goede kansen op de titel verloren gaan en kijkt inmiddels op tegen een grote achterstand. De favoriet voor de titel is de zeer ervaren Helmut Sonnenberg uit het Duitse Rhede.

Waar de concurrentie nog wel eens met een slechte dag te maken kreeg liet Sonnenberg zien dat constant scoren uiteindelijk kan leiden tot het kampioenschap. Zijn voorsprong bestaat uit tweeëntwintig punten, maar met in het achterhoofd dat er 48 punten te verdelen zijn op een wedstrijddag zal ook hij vol moeten strijden en geen steek mogen laten vallen om het kampioenschap veilig te stellen.

Spannende races in de Sportklasse
Rob Fischer uit Ter Apel, Boelo Poppema uit Oude Pekela en Kevin Zwiep uit Schoonoord hadden tijdens de voorlaatste wedstrijddag een prachtige strijd in de dagfinale. De drie coureurs zullen in de Sportklasse tijdens de laatste races van het seizoen ongetwijfeld de prijzen gaan verdelen. De concurrentie staat op te grote achterstand om nog een bedreiging te kunnen vormen. In de titelstrijd heeft Rob Fischer de beste papieren. Boelo Poppema zal echter vol vertrouwen aan de start staan na zijn twee dagoverwinningen tijdens de voorgaande races.

Minimale voorsprong voor Johan Sanders in de Superklasse
De klasse die gevuld is met op en top raceauto’s is een lust voor het oog van de autosportfans. Johan Sanders uit Ter Apel heeft de beste papieren in handen om wederom de titel te bemachtigen, hij heeft een minimale voorsprong van vijf punten op Mark Teuben eveneens uit Ter Apel. Teuben en Ronnie Bruins hebben dit seizoen echter al meerdere malen bewezen de erg sterk rijdende Sanders te kunnen verslaan. Met de terugkeer van de enige Diesel racebolide in het ovalracingstartveld van equipe Koskamp/Schepers uit Hoogeveen en de aanwezigheid van de duitse top-coureur Thorsten Klaka zal het een interessante laatste wedstrijddag worden bij deze snelle mannen. Naast de titel en de prijzen voor de dagoverwinning zal er in de Superklasse ook gestreden worden om de Teuben Transport “Race of Champions” trofee. De dagwinnaar zal met de grote wisselbokaal aan de haal gaan.

terapel26sept2010_2

Close racing is het credo in de BMW Cup
De BMW Cup kent dit seizoen een goede start. Veel positieve reacties en plannen van coureurs om volgend jaar zelf in een BMW aan de start te komen bewijzen het potentieel van deze low-budget klasse. De gevechten tussen de BMW’s zijn erg spannend. Inhalen is niet makkelijk  en dat maakt het tegelijkertijd zo aantrekkelijk om naar te kijken.  Freddy Suelmann uit Ter Apel heeft in het debuutjaar van de BMW Cup het beste uitzicht op de hoogste trede van het podium. Met een voorsprong van acht punten op Allard Boes uit Vroomshoop is echter nog alles mogelijk. Tim Veldhuis, eveneens uit Vroomshoop lijkt vrij zeker van de derde positie in de eindklassering.

Eerste Nederlandse titel in Stockcar Formule 2 klasse zal worden vergeven
Tevens nieuw dit seizoen is het kampioenschap van de Stockcar F2 klasse.  Dit jaar is bewezen door de coureurs dat de “short-oval” in Ter Apel goed geschikt is voor echte stockcar races. De grossier in titels, Toon Schut uit Dordrecht, heeft de beste papieren voor het behalen van de titel. Op de tweede plaats is momenteel de goed presterende Piet Huussen uit Nieuwkoop terug te vinden. Hij is de enige coureur die Toon Schut nog dwars kan liggen op weg naar de titel. Helmut Laumen zal er voornamelijk op gebrand zijn de coureurs die onder hem staan in het klassement achter zich te laten. Met ervaren coureurs als Patrick Tersteeg en Peter Baer op zijn hielen zal het nog een hele onderneming worden om de derde positie in de eindstand veilig te stellen.

De wedstrijden zullen mede in verband met de huldigingen van de Nederlandse- en Clubkampioenen om 11:30 uur beginnen in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel.

terapel26sept2010_1

In: Nieuws @ 13:58 — Reacties uitgeschakeld voor Voorbeschouwing Ovalracing Ter Apel 26 september