24 september 2010

Autocross Hallum 2 oktober

Het is wel wat met het weer de laatste weken. Hier en daar wordt er nog weleens een wedstrijd gestreden maar over het algemeen lijkt het woord aflassen wel een nieuw mode woord.

Wij, hier in Hallum, gaan ons opmaken voor de 49ste Hallumer Autocross op zaterdag 2 oktober aan de Zuidermiedweg in Hallum. We gaan ervan uit dat er de komende week niet al teveel water zal vallen en gaan er, tot op heden, nog steeds vanuit dat we volgende week zaterdag 2 oktober kunnen gaan kijken wie de kampioenen van 2010 worden in Hallum!
1 ding is zeker, aan de deelnemers zal het niet liggen. Een dikke 150 coureurs zullen hun opwachting gaan maken.

Wordt Hallum dit jaar de grootste wedstrijd voor  de vrije standaardklasse? Wij denken van wel. Nog nooit eerder hebben we zoveel inschrijvingen gehad voor deze klasse waarin we voor de laatste maal gaan strijden om de Durk Wagenaar bokaal.  Schitterend dat al deze mannen hun weg naar Hallum weten te vinden en wij beloven u dat dit weer 1 van de mooiste wedstrijden van het jaar zal gaan worden.

De HAC1600 klasse zal ook in 2 manches aan de start verschijnen, hierin alle lokale helden met uiteraard ook het nodige spektakel. Deze mensen rijden niet met de FAC1600 klasse mee omdat deze titanen gaan strijden voor hun clubkampioenschap in misschien wel hun laatste race van het jaar. We wachten met spanning op de ontknoping in deze klasse die garant staat voor erg veel aktie. Ook de mannen van de rodeoklasse zijn ruim vertegenwoordigd, hierin ook een aantal lokale helden welke absoluut het nodige spektakel zullen gaan brengen.

Tot slot de stockcarF1 klasse. Deze wedstrijd iets minder deelname dan de vorige jaren maar desalniettemin zullen de coureurs hun 8 cilinder motoren laten brullen in Hallum. Zal Ernst Jan Wekema voor de derde keer de titel mee naar huis gaan nemen? We zullen het zien. We hopen dat we op tijd klaar zijn zodat we ook nog de Grand National voor de stockcarF1 kunnen gaan zien omdat ook daar de afgelopen jaren 1 man de dienst uit maakte. Wie weet mag Haye Dijkstra hem wederom een jaar lang eigenaar noemen van de H17 bokaal welke team Bouwe Arjen Hiddinga beschikbaar heeft gesteld.

Graag allemaal tot ziens op 2 oktober 2010 in Hallum aan de Zuidermiedweg. Let op, de aanvang is 11.00 uur!

De Groeten van H.A.C.

In: Nieuws @ 18:49 — Reacties uitgeschakeld voor Autocross Hallum 2 oktober