28 september 2010

NOV pakt groots uit met Open NK Stockcars

Het is weer bijna zover. Het jaarlijkse, grootste evenement wat de NOV organiseert en waar iedereen halsreikend naar uitkijkt komt er weer aan.
Op zondag 17 Oktober zal er het Open NK voor de Stockcars worden verreden. Ook dit jaar wordt er weer een grote deelname verwacht bij de Stockcar-F1 asfaltklasse, de Stockcar-F1 landklasse en de Stockcar-F2 klasse.
Om de rijders nog eens extra te stimuleren er vol voor te gaan, stelt de NOV naast de welbekende bokalen, een fors gevulde prijzenpot beschikbaar.
Voor de derde plek krijg je al maarliefst €500,=, voor de tweede plek is dit al €750,= en de glorieuze winnaar gaat naar huis met €1000,=.
Ook voor de sponsorraces, die traditioneel de wedstrijddag afsluiten, zijn er bekers en prijzengeld beschikbaar gesteld.

Stockcar-F1 asfalt: Voor deze klasse geldt het technisch reglement zoals beschreven staat volgens de BVSR. Inschrijving dient te gebeuren d.m.v. een mailtje naar info@vanhaarlemautodemontage.nl of een telefoontje naar Dave van Haarlem op 0627408027. Geef wel even je transpondernummer door.

Stockcar-F1 Land: Deze klasse zal rijden volgens het reglement zoals dat toegepast wordt bij de ASE te Emmen. Hier wordt ook op gekeurd. Het bandenreglement hoort dus ook bij alle rijders bekend te zijn. Let wel, de American Streetracer is niet toegestaan. Rijders die dit jaar meer dan één wedstrijd op het Midland-Citcuit hebben gereden en NOV-leden worden automatisch bij de asfaltklasse ingedeeld. Dit om te voorkomen dat rijders die de baan al aardig goed kennen er met de prijzen van doorgaan. Het betekent dus automatisch dat je niet in beide klasses mag rijden. Ook voor de landrijders geldt dat zij zich d.m.v. een mailtje naar info@vanhaarlemautodemontage.nl of een telefoontje naar Dave van Haarlem op 0627408027 kunnen aanmelden. Vooral van de rijders van deze klasse zouden wij ook graag de transpondernummers willen krijgen.

Stockcar-F2: Deze klasse zal rijden onder het technisch regelement zoals dat beschreven staat in het gele NOV-boekje. Dit is volgens Brisca-F2 met enkele aanvullingen m.b.t. de veiligheidseisen. Mocht je nog nooit op het Midland-Circuit hebben gereden en twijfel je of jouw auto volgens deze regels is, neem dan contact op met de NOV middels een mailtje naar nov@autospeedway.org . Om je in te schrijven dien je ook dit mailadres te gebruiken.

Als gastklasse zijn ook dit jaar weer de National Hot-Rods aanwezig. Deze supersnelle bolides laten iedere keer weer zien goed uit de voeten te kunnen op het Midland-Circuit, wat prachtige deur aan deur races brengt.

Bij grote deelname wordt een klasse opgesplitst en mogen de beste 36 rijders uit de heats deelnemen aan de finale.
Voor alle klassen geldt dat de definitieve inschrijving ’s ochtends voor 10:15 bevestigd dient te worden bij het wedstrijdsecretariaat. De wedstrijden beginnen om 11:30.
Zorg er verder voor dat je geluid op orde is, want overschrijding van de limiet wordt bestraft met een zwarte vlag en vijf strafpunten.

Het NOV-Bestuur

In: Nieuws @ 14:18 — Reacties uitgeschakeld voor NOV pakt groots uit met Open NK Stockcars