3 oktober 2010

Zondag 10 oktober, AUTOCROSS-DAG Ter Apel + Bangerstox

Ter Apel- Aanstaande zondag 10 oktober zal de inmiddels traditionele jaarlijkse autocross-dag op het programma staan. Het autosportstadion “De Polderputten” is dan het strijdtoneel voor een groot aantal deelnemers die normaliter uitkomen in de autocross.

Bangerstox
Op veler verzoek zal ook de populaire en spectaculaire Bangerstox klasse aan het programma worden toegevoegd. Deze klasse is normaliter onder andere actief op de gravel van Speedway Emmen. De klasse zal op de korte baan gaan strijden. De reglementen van de ASE zullen gehanteerd worden betreffende de constructie van de auto’s en de races.

Voor deze Bangerstoxklasse hebben we minimaal 15 coureurs nodig en maximaal 25. Dus vol = vol, opgeven kan deze week bij de contactpersoon van deze klasse de heer Hendrikus Alkema, tel; tel. 06 41468677 of info@gebruiktejaguaronderdelen.nl. Inmiddels zijn er al een aantal aanmeldingen binnen.

Sprinters & Kevers
De NNO heeft na aanleiding van de huidige aanmeldingen besloten de Sprinters en VW Kevers definitief toe te voegen aan het programma van de autocrossdag. Aanmelden voor deze twee klasses kan echter de komende week nog steeds via; info@ovalracing-terapel.nl of 0599-413106.

Overige informatie..
Er is een vrije inschrijving ’s morgens op het circuit . Zondagmorgen 10 oktober kan men zich ’s morgens vanaf 07.30 uur inschrijven op het circuit “de Polderputten” voor één van de volgende klasses:

–   Standaardklasse tot 1300 cc     (ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)
–   Standaardklasse tot 1600 cc     (geen verstevigde auto’s)
–   Standaardklasse tot 2000 cc     (geen verstevigde auto’s)
–   Toerwagenklasse                     (opgevoerd en/of boven 2000 cc, ook 4 x 4 en turbomotoren
en een complete carrosserie)
–   Vrije standaardklasse         (verstevigde en/of opgevoerde auto’s waarbij licht contact in
bochten is  toegestaan)
–   Rodeoklasse
(Standaard carrosserie tot maximaal 6 cilinders, 4 kleppen per cilinder en maximaal 1800 kg, geen busjes en pick-ups. Open carrosserie is niet toegestaan. Behalve de rolkooi ter bescherming van de rijder en versterking van stuurstangen is geen enkele versteviging toegestaan) Duwen mag in de rodeoklasse, ook in de zijkant. Maar niet in de bestuurderszijde deur. Het inrijden op stilstaande auto’s is streng verboden (geen bangeracties).

–   VW Keverklasse        (vooraanmelding noodzakelijk)
–   Sprinters            (vooraanmelding noodzakelijk)
–   Bangerstox            (vooraanmelding noodzakelijk)

Alle auto’s dienen op gewone straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder natuurlijk wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2010. Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding, nekband, handschoenen en goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2010 voor de autocross te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (€ 25,-) verkrijgbaar.

Inschrijfgeld € 5,- per auto. Entree volwassene € 10,- p.p. Kinderen tot 15 jaar € 3,- p.p. 65+ € 5,- p.p.

Voor eventuele vragen/inlichtingen:
Frits d’Haan     0528-265036
Robert Dreier     0599-413106
info@ovalracing-terapel.nl

In: Nieuws @ 10:59 — Reacties uitgeschakeld voor Zondag 10 oktober, AUTOCROSS-DAG Ter Apel + Bangerstox