25 december 2010

Newsflash .. Simon Peetoom gaat volledig voor E.K.

Jarenlang reed Simon Peetoom in de Vrije Standaardklasse, waarin hij vele mooie overwinningen heeft geboekt. Zo zijn diverse kampioenschappen in de wacht gesleept. In 2008 werd voor het eerst een uitstapje gemaakt naar de EK-baan in Nova Paka (Tsjechië). Dit is uitermate goed bevallen, dat in 2009 wederom de reis naar Tsjechië werd gemaakt en daarna een doorreis naar Prerov, tevens een EK-baan in Tsjechië.

Voor seizoen 2010 werd besloten daadwerkelijk deel te nemen aan het Europees Kampioenschap. De Seat Ibiza van Marcel Ottink werd overgenomen en compleet aan Simon zijn wensen aangepast. Hier heeft hij afgelopen seizoen diverse EK’s mee gereden. Ook werd nog een enkele wedstrijd verreden met de vrije standaard, waaronder de “Hobbycross” in Nova Paka waar ook diverse andere landgenoten actief waren.

Voor 2011 zijn de plannen voor het team als volgt:
Simon heeft een punt gezet achter zijn vrije standaardcarrière. Het frame is verkocht aan Paul Schouten uit Andijk, welke momenteel de wagen duchtig onder handen neemt. Peetoom zal zich nu volledig gaan richten op het Europees Kampioenschap. Er wordt door GVS Racing Products hard gewerkt aan een splinternieuwe bolide, een Skoda Fabia. Dus hij zal niet met de Seat gaan deelnemen.

Hieronder enkele foto’s van de Skoda. De vorderingen rond het team en de bouw van de wagen zijn te volgen op de website van SP2000Racing.

simonpeetoom1
Kollum 2010

simonpeetoom2
Seat Ibiza 2010

simonpeetoom3

simonpeetoom4

simonpeetoom5

simonpeetoom6

In: Newsflash @ 16:34 — Reacties uitgeschakeld voor Newsflash .. Simon Peetoom gaat volledig voor E.K.