6 januari 2011

Persbericht 2 .. Racing Expo 2011

Racing EXPO Leeuwarden belooft weer een waar spektakel te worden.
Beursvloer bijna vol geboekt.

Het aftellen is begonnen voor de vierde editie van de ultieme auto en motorsport beurs van Nederland, de Racing EXPO Leeuwarden. En de organisatie belooft het dak gaat er af. Zo veel staat er op het programma. Er word momenteel dan ook hard gewerkt achter de schermen om de bezoeker weer een geweldig dagje uit aan te bieden. Naast de vele primeurs op de beurs vloer is er natuurlijk weer de niet meer weg te denken Live Action Arena, met al zijn race geweld. De organisatie is nu al trots op wat er allemaal naar Leeuwarden toe komt en wat er allemaal te gebeuren staat op 29 & 30 Januari.

KNAF licentiedag
Op 29 Januari komen alle autosport beoefenaars uit Noord Nederland naar Leeuwarden toe om in het WTC expo hotel de KNAF licentie dag te bezoeken. Er word dus gelijk al op de eerste beurs dag een gezellige drukte van autosport coureurs verwacht.

Diverse huldigingen
Ook zullen op de beurs vloer twee huldigingen plaats vinden onder anderen van Paul Vlasbloem hij werd afgelopen jaar in de driftsport de nieuwe kampioen in het ODC drift 2010 kampioenschap. Aangezien de laatste drift wedstrijd werd afgelast word Paul plus de nummers twee en drie als nog gehuldigd en wel in Leeuwarden. Naast de mannen van de drift sport zullen ook de mannen uit het Nederlands kampioenschap autocross toerwagenklasse gehuldigd worden. Tijdens de laatste NK wedstrijd in Pieterzijl waren er te veel protesten om de kampioen daar op de gebruikelijke afsluitende feestavond te huldigen. Om deze mannen toch een waardige huldiging te geven heeft de KNAF voor de beurs in Leeuwarden gekozen.

Leeuwarden mooiste 2011, wie?
Ook de strijd om de titel Leeuwarden mooiste in de tuning wereld trekt steeds meer belangstelling. Hier uit blijkt dat ook in Noord Nederland een grote belangstelling is voor de wereld van show en shine, power en snelheid. Al vele bezitter van op en top gepimte wagens hebben zich al aangemeld en ook diverse tuning clubs zullen act de pressante geven in Leeuwarden.

Grootste beurs primeur in de Live Action Arena
In de live Action Arena zal de grootste beurs primeur zijn. Voor het eerst in Europa zal er een indoor drift wedstrijd georganiseerd worden door de mensen van ODC drift. De complete top van Europa op drift gebied zal in Leeuwarden aan de start verschijnen. Normaal vinden de drift wedstrijden op een dag plaats in Leeuwarden is de wedstrijd over twee dagen verdeeld.
Word er dan alleen maar gedrift zullen de vast EXPO bezoekers denken. Het antwoord is nee, ook de Nationaal Hot Rods verschijnen weer aan de start net als de stockcar F1 en F2 en dat allemaal op het indoor circuit wat ook met Race Rock 2009 werd gebruikt. Verder verschijnen de speedway motoren weer aan de start net als de sprintklasse uit de autocross en verder verschijnen ook de karts weer ten tonele.

Freestijle trial
Naast al het snelle geweld in de Live Action Arena krijgen de bezoekers ook de ultieme motor beheersing te zien van Europas beste freestijle Trial rijder Fred Crosset. De uit België afkomstige motorrijder werd maar liefst zestien keer achter elkaar Belgisch Trial kampioen. Werd twee keer kampioen in Amerika en zelf een paar keer Europees kampioen. Fred Crosset word onder steunt door Monster Energie. En dat zal dan ook duidelijk te zien zijn op de trailer van Fred waar hij zijn motor beheersing op uit oefent. Fred is dan ook een ware evenwicht kunstenaar. Leeuwarden zal eind Januari weer schudden op zijn grondvest als auto en motorsport liefhebben Nederland weer neerstrijken in de Friese hoofdstad.

Website
Bezoek ook onze website met alle info over de komende beurs www.racing-expo.nl en kom alvast in de stemming voor de komende beurs door de promofilm te bekijken en krijg een indruk van wat Racing EXPO Leeuwarden is.
Tevens zijn de toegangskaarten inmiddels online te bestellen.

Racing EXPO Leeuwarden 2011 is powered by:

Radio NL
Autostyle
Monster Energie
Mequiars
Caspers Track
WTC expo

In: Nieuws @ 22:00 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht 2 .. Racing Expo 2011