20 februari 2011

Standaard 1600 reglementen 2011

Tot ons grote blijdschap kunnen we alsnog een wedstrijd bij de FAC toevoegen aan de nieuwe Standaard 1600 cup. Veel coureurs vonden het erg jammer dat er geen wedstrijd werd verreden op Blauwhuis voor de Standaard 1600 cup. De FAC wil graag meewerken en we kunnen 30 april toevoegen aan onze agenda.

Na een goed overleg met de FAC zijn enkele reglementen versoepeld. Hierover later meer. Deze wijzigingen gaan niet ten koste van de veiligheid, maar zorgt ervoor dat de klasse beter betaalbaar wordt. En dat willen we allemaal!

Het enige punt waar de FAC niet alleen over wil beslissen is het buisje voor in de auto. Zie de afbeelding onder aan dit bericht! Het is een duims buis met op beide kanten een plaatje.

Namens de FAC vragen wij ons af wat de meningen van de coureurs over dit buisje is. Dit buisje zorgt ervoor dat de neus minder gaat `hangen”. Vooral de Volkswagens en Peugeots hebben last van een `hangende’ neus na een klap. Een buisje zorgt ervoor dat je neus beter omhoog blijft.  Dit is geen versteviging, maar puur ter behoud van onze crossauto`s.

Jullie meningen zijn belangrijk. Wij willen jullie vriendelijk verzoeken om de onderstaande vraag te beantwoorden.

– Ben jij voor / tegen het buisje voorin de auto? –

Stuur je antwoord voor 1 maart 2011 naar javalk@live.nl Zodra wij van jou geen reactie hebben ontvangen, gaan wij er vanuit dat jullie akkoord gaan met deze wijziging. Samen met de FAC gaan we hier dan een beslissing over nemen. De FAC heeft toegezegd dat er zo snel mogelijk een beslissing wordt genomen over deze mogelijke wijziging.

Ik hoop dat jullie allemaal massaal reagere op deze oproep! De mooiste autocrossklasse moet weer een mooie betaalbare klasse worden!

Namens het bestuur & technische commissie van de FAC en de organisatoren van de Standaard 1600 cup.

In: Nieuws @ 15:38 — Reacties uitgeschakeld voor Standaard 1600 reglementen 2011