19 april 2011

Facts & Figures Ovalraces Ter Apel 24 april

Ter Apel- Aanstaande zondag 24 april zullen de Openingsraces van het Internationale Nederlands- en NNO Clubkampioenschap Ovalracing plaats vinden in het autosportstadion “De Polderputten”.

Belangrijk voor een goed werkend tijdwaarnemingssysteem;

– De AMB MX transponders dienen volledig opgeladen te zijn (minimaal 24 uur)
– De transponder dient op 180 cm vanaf het voorste punt van de auto, op de bodem geplaatst te worden, met onder de transponder een gat, zodat de transponder zonder tussenkomst van metaal vrij kan door stralen naar het asfalt.
– Ook bij de Stockcar F2 (conform artikel 221. BriSCA) dient de transponder op 180 cm van de voorbumper te zitten.
– AMB MX transponders zijn te verkrijgen via de webshop om Mylaps.com.
– Daarnaast is het mogelijk een opgeladen transponder te huren van de N.N.O. De huurprijs is € 50,- per wedstrijddag en € 100,- borg. De transponder dient aan het einde van de wedstrijddag weer ingeleverd te worden, waarna de borgsom zal worden geretourneerd.

Training Zaterdag 23 april
– Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
– Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur.  Dus deelnemers junioren klasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn  voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd.
– Aanvang training overige klasses 14:00 uur – 17:00 uur
– Kosten training 10,- + 25,- inschrijfgeld (bij inschrijving  training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 24 april a.s.
– KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een  daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.

Wedstrijden Zondag 24 april
-LET OP: AMB MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!!
– Inschrijving voor ALLE klasses van 8:00 uur tot 10:00 uur in Cafe De Drie Musketiers (AnyTyme) aan de Hoofdstraat 24 in Ter Apel. KNAF (dag) licentie verplicht.
– Géén trainingsmogelijkheden.
– Verplichte technische keuring van 8:30 tot 10:30 uur op het circuit.  (ook voor Stockcar Formule 2)
Let op; de coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te  bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen  pakket van helm, veiligheidskleding (balaclava,nekband  Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring.
– Verplichte rijdersbriefing om 11:30 uur bij de jurytoren. Niet  aanwezig bij briefing, is ook geen startbewijs.
– Start wedstrijden is om 12:00 uur.
– Deelname door de volgende klasses; Junioren, Standaard 1400, Standaard 2000 8V, Standaard 2000 16V, Sportklasse, Superklasse, BMW 325I E36 CUP en BriSCA Stockcar Formule 2. Alle klasses  rijden drie manches en één finale.
– Een half uur na afloop van de laatste finale vindt in de kantine de uitreiking van de dagwinnaars in  iedere klasse plaats.

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 17:56 — Reacties uitgeschakeld voor Facts & Figures Ovalraces Ter Apel 24 april