16 juni 2011

Mainland European Championship Stockcar F1 & F2 Lelystad 19 juni 2011

Al jaren is het OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP STOCKCARS F1 & F2 het grootste Stockcar evenement van Nederland, met meer dan 100 deelnemende Stockcars.

Mede op verzoek van rijders en publiek heeft de NOV in seizoen 2011, 2 extra van deze specifieke STOCKCAR wedstrijden gepland, voor enkel en alleen STOCKCARS F1 & F2.
****    19 juni    :  MAINLAND EUROPEAN CHAMPIONSHP 2011
****    31 juli     :  GOUDEN HELM TROPHY 2011
en natuurlijk in oktober:
****    16 oktober    :  OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 2011

Ook deze extra Stockcar wedstrijden zijn volgens het principe van het Open NK.; aparte indeling/races van asfaltrijders en specifieke “”land””rijders.
De racedag staat dus geheel in het teken van Stockcars, Stockcars en nog eens Stockcars.

Aan de start verschijnen:

De STOCKCAR F1 asfaltklasse
De koningsklasse van de Nederlandse stockcar racerij.

De STOCKCAR F1 – Landklasse
Voor land/gravelrijders, die het gehele seizoen verder op zand/klei en/of gravelbanen rijden.

De STOCKCAR F2 asfaltklasse
De stockcar formule 2 klasse is al jaren de grootste raceklasse op het Midland Circuit, met
gemiddeld 40 coureurs bij iedere race en bij de grote wedstrijden als het Open NK en het Mainland EC. 2010 bijna 60 coureurs.

De STOCKCAR F2 Landklasse
Voor land/gravelrijders, die het gehele seizoen verder op zand/klei en/of gravelbanen rijden. Deze klasse rijdt alleen bij voldoende deelname van specifieke landrijders; anders worden deze deelnemers samengevoegd  met F2 asfaltklasse.

De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en de trainingen zijn van 10 tot 12 uur voor zowel de Stockcars F1 als de stockcars F2.

Voor de echte Stockcar liefhebber is dit een racedag naar zijn hart, want er komen alleen maar Stockcars en nog eens stockcars aan de start en van het racegeweld van deze vele duizenden Pk’s, kan genoten worden vanaf 10 uur en de finales worden verwacht tussen 17.00 en 17.30 uur.

Het Midland Circuit ligt achter het vliegveld van Lelystad en is te bereiken door de borden Midland Circuit te volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid op de gratis parkeerplaats.
Met een geldig entreebewijs is de gehele dag de pits vrij toegankelijk, zodat de rijders niet alleen op de baan te bewonderen zijn, maar ook de auto’s van dichtbij bekeken kunnen worden.

Voor informatie, mail naar:  nov@autospeedway.org of bel tel.: 06 – 102 68 312

In: Nieuws @ 10:09 — Reacties uitgeschakeld voor Mainland European Championship Stockcar F1 & F2 Lelystad 19 juni 2011