23 juni 2011

Informatie voor deelnemers ovalraces Ter Apel 26 juni a.s.

Ter Apel- Aanstaande zondag 26 juni zullen de derde serie races van het Internationale Nederlands- en NNO Clubkampioenschap Ovalracing plaats vinden in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Daarnaast zal de BriSCA F2 gaan strijden om de “Lenssen Motorsport EuroMaster of BriSCA F2” Trofee. Tenslotte zullen ook de National Hotrods aanwezig zijn om de strijd aan te gaan om de punten voor hun NHRRG kampioenschap.

Hieronder wat meer informatie voor deelnemers;

Belangrijk voor een goed werkend tijdwaarnemingssysteem;
– De AMB MX transponders dienen volledig opgeladen te zijn (minimaal 24 uur)
– De transponder dient op 180 cm vanaf het voorste punt van de auto, op de bodem geplaatst te worden, met onder de transponder een gat, zodat de transponder zonder tussenkomst van metaal vrij kan door stralen naar het asfalt.
– Ook bij de Stockcar F2 (conform artikel 221. BriSCA) dient de transponder op 180 cm van de voorbumper te zitten.
– AMB MX transponders zijn te verkrijgen via de webshop op Mylaps.com.

– Daarnaast is het mogelijk een opgeladen transponder te huren van de N.N.O. De huurprijs is € 50,- per wedstrijddag en € 100,- borg. De transponder dient aan het einde van de wedstrijddag weer ingeleverd te worden, waarna de borgsom zal worden geretourneerd.

– Het tijdwaarnemingsysteem (Mylaps) is ook op de training actief. Monteer dan ook uw opgeladen transponder in de auto.

Vrije training Zaterdag 25 juni
– Poort rennerskwartier vanaf 12:45 uur open
– Training juniorenklasse uitsluitend tussen 13:00 uur en 14:00 uur.  Dus deelnemers juniorenklasse dienen vroegtijdig aanwezig te zijn voor deze training. Deze tijd wordt speciaal voor deze klasse gereserveerd.
– Aanvang training overige klasses 14:00 uur – 17:00 uur
– Kosten training € 10,- + € 25,- inschrijfgeld (bij inschrijving  training te voldoen) voor deelname aan de wedstrijden van zondag 26 juni a.s.
– KNAF (dag) licentie verplicht, let op bij gebruik van een  daglicentie dient een geldig rijbewijs te worden getoond. Geen rijbewijs, betekent dat men niet kan starten.

Wedstrijden Zondag 26 juni
– LET OP: AMB MX TRANSPONDERS VOOR ALLE KLASSES VERPLICHT!!!
– Inschrijving voor ALLE klasses van 8:00 uur tot 10:00 uur in Cafe De Drie Musketiers (AnyTyme) aan de Hoofdstraat 24 in Ter Apel. KNAF (dag) licentie verplicht.
– Géén trainingsmogelijkheden.
– Verplichte technische keuring van 8:30 tot 10:30 uur op het circuit. (ook voor Stockcar Formule 2 & National Hotrods)
Let op; de coureur/inschrijver is verplicht om zelf zijn auto aan te  bieden aan de Technische Commissie, daarnaast dient hij zijn eigen  pakket van helm en veiligheidskleding (balaclava, nekband  Nomex 3, onderkleding, raceoverall, handschoenen en schoenen) ook aan te bieden voor de keuring.
– Verplichte rijdersbriefing om 11:00 uur bij de jurytoren. Niet  aanwezig bij briefing, is ook geen startbewijs.
– Start wedstrijden is om 11:30 uur.
– Deelname door de volgende klasses; Junioren, Standaard 1400, Standaard 2000 8V, Standaard 2000 16V, Sportklasse, Superklasse, BMW 325I E36 CUP, BriSCA Stockcar Formule 2 en National Hotrods. Alle klasses  rijden drie manches en één finale.

– Voor de BriSCA F2 is er een voorstellingsronde
– Een half uur na afloop van de laatste finale vindt in de kantine de uitreiking van de dagwinnaars in  iedere klasse plaats (onder voorbehoud technische (her-)keuring).

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 16:18 — Reacties uitgeschakeld voor Informatie voor deelnemers ovalraces Ter Apel 26 juni a.s.