25 augustus 2011

Zaterdag 27 augustus autocross Wijk en Aalburg

Gezien de weersvoorspellingen nog geen zekerheid kunnen geven of de wedstrijd wel of niet doorgaat, hierbij toch enige info over de autocross in Wijk en Aalburg 27 augustus.

De vernieuwde baan  is een meter 50 langer geworden en komt daarmee op 400 meter op de race lijn en met het goede onderhoud tijdens de wedstrijd zal de baan in goede conditie blijven. Verder is er ook een nieuwe veiligheids sleuf voor de sloot gemaakt en is de breedte van de baan terug gebracht naar 15 meter. Dus de coureurs krijgen te maken met meer drukte op de baan wat weer goed is voor de strijd.

De wedstrijd staat in het teken van de finale DROWA Kevercup 2011. Wie gaat er vandoor met de 1e prijs na 4 wedstrijden. De overige klasse rijden een normale wedstrijd voor het clubkampioenschap. Na overleg met de sponsor Brabant Stockcar Cup is deze cup verplaatst naar 17 september. Mede door de wedstrijd in Hallum en het Open NK St Maarten zullen de meeste stockcarrijders op zaterdag niet in Wijk en Aalburg aan de start komen. Dus deze wedstrijd telt NIET mee voor het clubkampioenschap F1  wel mogen de stockcars die er zijn  uiteraard gewoon rijden . Ideale dag voor de coureurs die nog niet zoveel ” rondes ” hebben gemaakt om dingen uit te proberen en te testen

Aan de start : EZHACO jeugd – 1600 – 2000  – Toerwagen – Sierra – Kevers – F1 – F2 jeugd. Maar ook de dames van de ACA Sierra Cup komen aan de start. Waar normaal de mannen de dienst uitmaken gaan nu de dames is laten zien hoe makkelijk het allemaal is.

Aanvang 12.30 uur aan de Klaverplak te Wijk en Aalburg. Houdt de website van de EZHACO in de gaten omtrent de weersvoorspellingen.

Bron: EZHACO

In: Nieuws @ 12:59 — Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 27 augustus autocross Wijk en Aalburg