30 augustus 2011

Teamcross en Stockcars bij autocross Koudum 3 en 4 september 2011

Komend weekend wordt de jaarlijkse autocross georganiseerd in Koudum, welke onderdeel is van de feestweek. Dit jaar 2 nieuwe klasses aan de start, namelijk op zaterdag de Teamcross en zondag de Stockcar F1.

Zaterdag 3 September 2011
Teamcross op zaterdag om 15.00 uur in de Poel naast de Galamadammen. Organisatie Autocross Koudum i.s.m. de feestcommissie en wedstrijdorganisatie Superklasse Noord organiseert wederom een autocross in de feestweek mede door het geweldige succes van afgelopen jaar. Toegevoegd dit jaar is de teamcross, welke al een aantal jaren met groot succes in Harich wordt gehouden. Er doen in totaal 15 teams aan mee, waaronder uit Koudum al vier teams.

Een team bestaat uit 5 coureurs en 5 standaardauto’s. Iedere coureur rijdt 3 keer om punten. Het kan dus voorkomen dat je met je eigen teamgenoot in dezelfde manche zit. Na 3 keer worden de punten per team opgeteld en zo ook per coureur. Van ieder team kan 1 coureur met de meeste punten nog een keer rijden in de eindfinale. De prijsuitreiking is na de teamcross in de teesttent waar u ook weer voor een hapje en drankje terecht kunt.

Kinderen tot 12 jaar zijn wederom gratis.
Voor de zaterdag en zondag kunt u een goedkoper combikaartje kopen van € 12,–.
Kinderen van 12 t/m 16 jaar een combikaartje van € 10,–.
De entree op zaterdag vanaf 12 jaar is € 5,–.

Zondag 4 september 2011
Grote sensationele autocross op zondag om 11.00 uur met wel 7 verschillende klassen. Nieuw dit jaar is de stockcarklasse welke vorig jaar nog een demonstratie reed, deze gaan nu ook een wedstrijd rijden. Uit Koudum doen hier o.a Bate Feenstra en Gerrit, Harmen en René Zwerver van het “Zwerversnest” aan mee, dit beloofd wat want in deze klasse mag ook gedrukt worden. De harde kleiachtige snelle baan is zeer geschikt voor deze stockcars en ook de andere klassen waren vorig jaar laaiend enthousiast. Natuurlijk hebben we ook weer de bekende regioklasse voor zowel de heren als weer de dames, zo komen er uit Koudum alleen al 20 heren aan de start en ook weer een 6 tal eigen Koudumer dames.

De Galamadammen verzorgt dit jaar weer de gehele dag voor een hapje en een drankje tijdens de crossdagen en na de finale is de prijsuitreiking in de feesttent.

Entree op zondag is € 10,–
Kinderen van 12 t/m 16 jaar € 8,–
Ook hier zijn kinderen tot 12 jaar gratis.

Kortom alweer een prachtig autosport evenement in Koudum en we hopen dan ook dat u allen komt kijken.
Opgave kan vanaf 1 augustus bij  www.teamblueangel.nl,
Stockcars bij Bate Feenstra : batefeenstra@gmail.com of 0651224464

Opgave is mogelijk tot vrijdag 2 september!!

Bron: Autocross Koudum

In: Nieuws @ 10:27 — Reacties uitgeschakeld voor Teamcross en Stockcars bij autocross Koudum 3 en 4 september 2011