15 januari 2010

STH-racingteam stapt over op Honda S2000 motor

Na twee jaar achter elkaar met grote motorschade is het team van René Teerink (formula rallyracing) de VW ingeruild voor een Honda S2000. Het team heeft inmiddels de nieuwe Honda S2000 volgens afspraak terug van F&S. De nieuwe motor is bij F&S uitgebreid getuned en getest en nu dus klaar om ingebouwd te worden. F&S is ook weer hoofdsponsor van het team voor 2010.

De versnellingsbak is ook aangepast aan de nieuwe motor en om dat deze het afgelopen seizoen ook voor de nodige problemen heeft gezorgd nog weer eens grondig nagekeken.

Ook het frame is op een tal van plaatsen aangepast, en weer geheel gestraald en gespoten.

De auto staat op de mal om de complete achterwielophanging inclusief wielnaven van de auto te vernieuwen. Tevens worden er nieuwe remklauwen, remschijven en aandrijfassen gemonteerd om dat het team daar afgelopen jaar niet tevreden over was. Daarna kan de motor en de versnellingsbak weer worden ingebouwd.

Tegen die tijd heeft het team van Johnny Hakvoort zijn Dakkar avontuur er inmiddels weer opzitten en kan de auto daar aan het lopen worden gemaakt.

Op 21 maart (test dag Valkenswaard) weten we of alles het gewenste resultaten heeft opgeleverd. We hopen dat het nieuwe seizoen het geluk weer eens aan onze kant is, aan de voorbereiding kan het volgens het team niet liggen.

Naast de races op Eurocircuit Valkenswaard wil het team in 2010 ook nog enkele autocrosswedstrijden gaan rijden.

Kijk ook eens op www.sth-racing.nl.

reneteerink1

reneteerink2

reneteerink3

reneteerink4

In: Nieuws @ 13:39 — Reacties uitgeschakeld voor STH-racingteam stapt over op Honda S2000 motor