14 maart 2012

Persbericht: Euro-Pokal wedstrijd naar het noorden

Al eenentwintig seizoenen lang vinden er wedstrijden om de Euro-Pokal autocross plaats en voornamelijk in zuid Nederland, België en Duitsland. Maar hier komt verandering in. Op 14 & 15 juli 2012 vindt er voor het eerst een Euro-Pokal wedstrijd plaats in Noord Nederland en wel in het Groningse Hoogkerk. Hier ligt een echte harde klei baan te wachten op de vele deelnemers die verwacht worden.

Dankzij de oplettendheid van een van de medewerkers, Sietse Solle,  kwam de locatie Hoogkerk in beeld. In Friesland had de organisatie WRO- promotions ook enkele opties liggen, maar na de voorjaarsvergadering van alle deelnemende verenigingen die een Euro-Pokal wedstrijd organiseren werd al snel duidelijk dat harde klei banen in trek zijn en er meer deelnemers aan de start verschijnen. In Hoogkerk vond de organisatie genoeg land om het gehele Euro-pokal circus voor het eerst welkom te heten in Noord Nederland. Nu al staat vast dat 14 en 15 juli het grootste autocross weekend in Noord Nederland word.

Het weekend begint al op vrijdag 13 juli om s’middags 12.00 uur als de eerste teams binnen komen om hun tentenkamp op te bouwen in de paddock. Er worden zo’n 250 deelnemers aan de start verwacht in Hoogkerk en de wedstrijden beginnen al op zaterdagochtend tot zaterdag middag en op zondag wordt er weer een wedstrijd georganiseerd. En aan het einde van de wedstrijd van zondag, zal er nog een SUPER-SUPER-finale zijn, waarin de snelste drie van elke klasse aan de start komen. Om dan nogmaals de strijd met elkaar aan te gaan met als titel Meister der Meister van de Euro-Pokal wedstrijd in Hoogkerk.

Diverse coureurs uit Noord Nederland hebben tijdens de autocrossbeurs in Veenwouden enthousiast gereageerd op de komst van een Euro-Pokal autocross wedstrijd in Noord Nederland gezien de lange reistijden die ze maken naar de wedstrijden voor deze serie in het zuiden van het land of naar de wedstrijden in Duitsland en België. Eindelijk een thuis wedstrijd voor eigen publiek. En geen een racedag zoals bij het Veka Euroil N.K., maar gelijk twee race dagen, met op zaterdagavond live muziek in de feesttent om het weekend helemaal compleet te maken. Voor de coureurs en hun teams zal de feesttent op vrijdagavond ook al open zijn.

De organisatie is in handen van de mannen achter WRO promotions. Een organisatie die eens in de twee jaar de grote auto en motorsport beurs Racing EXPO Leeuwarden organiseert. Maar in 2009 ook mede organisator was van twee N.K. autocross wedstrijden. Het is voor WRO promotions een uitdaging om iets te organiseren wat nog niet eerder heeft plaats gevonden in het Noorden van het land. De Euro-Pokal autocross is een unieke wedstrijd met een internationale deelname uit verschillende landen. WRO promotions is dan ook trots op het feit dat zij de eerste Euro-Pokal wedstrijd in Noord Nederland mogen organiseren. 14 & 15 juli zal Hoogkerk het mekka van de internationale autocross zijn.

De Euro-Pokal autocross in Hoogkerk word mede mogelijk gemaakt door: Postma Autosport – Waterspoor – Poelstra Autodemontage – TBS roestvast staal industrie – 25CRMO4.com – Racing EXPO Leeuwarden.

In: Nieuws @ 15:18 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht: Euro-Pokal wedstrijd naar het noorden