2 februari 2010

Werkzaamheden op circuit al weer van start (NNO)

Ter Apel- Nu er een nieuw jaar aangebroken is, zijn ook de werkzaamheden ter voorbereiding van het nieuwe ovalracing-seizoen al weer enige tijd opgestart. De vaste groep vrijwilligers en de bestuursleden zijn al weer enkele zaterdagen actief op het circuit. Of beter gezegd in de romneyloods op het circuit. Het winterse weer heeft er namelijk voor gezorgd dat de ijsbaan vol in bedrijf is en de rest van het terrein onder een laag sneeuw is bedekt.
Momenteel wordt er druk gewerkt aan het samenstellen van nieuwe bandenstapels. Met een identieke maat autoband worden er nieuwe, nette stapels samengesteld. Deze zullen ter vervanging dienen van de oude stapels die ter bescherming van de baanposten op het middenterrein dienen. Tevens zullen er een groot aantal gebruikt gaan worden om de betonnen muur in de bochten enigzins te beschermen. Hiermee gaan we er vanuit weer een volgende stap te zetten in de optimalisatie van de baanbeveiliging.
Even wat korte facts;
Per bandenstapel worden er vijf autobanden gebruikt, 32 gaten geboord, 16 bouten, 16 moertjes en 32 ringen gebruikt…. Kortom een hele klus!

We willen coureurs Rene Hooijer en Wim Oldenziel bedanken voor hun hulp bij het inzamelen en transporteren van de autobanden.
Zie hieronder een foto van de werkzaamheden.

nnobandenstapels2

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 18:23 — Reacties uitgeschakeld voor Werkzaamheden op circuit al weer van start (NNO)