4 april 2012

Nederlands Kampioenschap Ovalracing van start met EuroMaster of BriSCA F2

Ter Apel- Ook dit jaar zal het Internationale Nederlands Kampioenschap Ovalracing van de KNAF wederom volledig verreden worden op het Ter Apeler ovaal in autosportstadion “De Polderputten”. Traditiegetrouw start het seizoen op eerste paasdag, zondag 8 april a.s. is het dan ook weer zover. In acht verschillende klasses zullen de coureurs hun racebolides weer starten en met elkaar de strijd aan gaan voor de Nederlandse titels die aan het einde van het seizoen worden vergeven.

Ook dit seizoen zijn er weer zes wedstrijddagen gepland die meetellen voor het Internationaal Nederlands kampioenschap. De organiserende Noord Nederlandse Ovalracing (NNO) heeft inmiddels het circuit grotendeels in gereedheid gebracht voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zijn er  de afgelopen winter veel positieve ontwikkelingen geweest met betrekking tot de ovalraces. Zo hebben de voorzieningen op en om het circuit een upgrade gehad. Is er een nieuw jurygebouw verrezen en zijn de sanitairvoorzieningen voor de deelnemers compleet vernieuwd.

Daarnaast zijn er veel coureurs die veranderd zijn van auto of concept,  keren oude helden en voormalige kampioenen terug op de baan en gaan er een groot aantal nieuwe gezichten hun debuut maken op het Ter Apeler ovaal. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om een zeer aantrekkelijk autosportseizoen in Ter Apel te beleven.

Wedstrijden 1e paasdag in teken ‘Lenssen Motorsport’ EuroMaster of Stockcar Formule 2
In de zeer spectaculaire Stockcar Formule 2 klasse, waarin gereden wordt volgens het reglement uit Groot Brittannië, staat meteen een grote prijs op het spel. Naast de punten voor het Nederlands kampioenschap wordt tijdens deze openingsraces ook de titel “Lenssen Motorsport” EuroMaster of Stockcar Formule 2 vergeven. Coureurs uit Nederland, Duitsland, België en Groot Brittannië zullen met elkaar de strijd aangaan om deze felbegeerde titel binnen te slepen.
Met een groot aantal toprijders, zal het ongetwijfeld een zinderende strijd gaan worden. Daarnaast zullen er enkele nieuwe regionale rijders aan de start verschijnen. Zo zijn voormalig Superklasse coureur  Henk Kuper uit Ter Apelkanaal en debutant Rik Huizing  uit Ter  Apel beide nieuw in deze populaire klasse waarin contact is toegestaan.  Peter Baer uit Monchengladbach zal zijn titel gaan verdedigen. Maar de concurrentie zal groot en stevig zijn. Zo hebben topcoureurs als Toon Schut, Jan Bekkers, Henk Peeters, Martijn Vowinkel, Wim Peeters, Piet Huussen hun komst al aangekondigd. Dit jaar zal ook BriSCA F2 coureur Roy Slocombe uit Wales wederom de overtocht maken naar Ter Apel om het de continentale coureurs zo lastig mogelijk te maken.

Standaardklasses…
De standaardklasses doen qua strijd niet onder voor de andere klasses. In zowel de standaardklasse 1400, 2000 8V als 2000 16V zullen er nieuwe deelnemers aan de start staan om het de gevestigde orde lastig te maken.  Ondanks dat de verschillen in deze klasses vaak minimaal zijn waren de kampioenen in het afgelopen seizoen overtuigend, vooral Rene Hooijer uit Hoogeveen (Standaard 2000 8V) en Klaas de Boer uit Assendelft (Standaard 2000  16V) waren duidelijk te sterk voor de concurrentie.

Titelverdedigers…
Zeker is dat de BMW 325I klasse een nieuwe kampioen in 2012 zal krijgen. Regerend kampioen Freddy Suelman uit Ter Apel heeft in de afgelopen maanden besloten dit seizoen niet aan de start te verschijnen en verkocht zijn auto. In de Sportklasse wist Kevin Zwiep uit Schoonoord in 2011 zijn kampioenschap al op de voorlaatste wedstrijddag veilig te stellen. Met een groeiend deelnemersveld qua kwaliteit en kwantiteit staat hij voor de uitdaging zijn Nederlandse titel dit seizoen te verdedigen.


Debutant in de Sportklasse .. Harm Jannes Renkema

Groter en sterker startveld dan ooit tevoren in de Superklasse
In de Superklasse heeft de kampioen van 2011, John van den Bosch uit Rosmalen, zijn deelname voor komend  seizoen opnieuw bevestigd . Of hij dit seizoen wederom zijn suprematie op het hoogste niveau kan tonen is maar sterk de vraag. Met een gros aan nieuwe deelnemers met kwalitatief hoogwaardig  materiaal komt de Brabander voor een grote uitdaging te staan. Naast het feit dat Ter Apelers Johan Sanders en Mark Teuben de overstap maken naar eveneens een nieuwe bolide met het achterwiel aangedreven Hotrod concept keren dit seizoen drie voormalig Nederlands kampioenen Ovalracing terug achter het stuur. Zo zullen Jan Kuper jr. uit Rutenbrock (Nederlands kampioen Superklasse 2004), Rene Teerink uit Halle (Meervoudig Nederlands kampioen Specialklasse) en Erik Emming uit Ter Apel (Nederlands kampioen Hotrods & Sportklasse in de jaren ’90) weer te zien zijn op het asfalt in Ter Apel.  Vooral de rentree van Erik Emming baart veel opzien. Na 15 jaar geleden zijn helm aan de spreekwoordelijke wilgen te hebben gehangen, heeft de garagehouder uit Ter Apel deze winter een kanon van een auto uit Engeland gehaald en deze opnieuw opgebouwd. Hij heeft maar één doel en dat is zijn prestaties van meer dan 15 jaar geleden nogmaals herhalen. De uit Limburg afkomstige Huub Litjens met zijn Audi TT heeft afgelopen winter net als vele andere coureurs zijn bolide voorzien van een Emming motor en daarmee is de Nederlandse titel ook voor hem het doel voor komend seizoen. Een koningsklasse zoals die hoort te zijn, met veel grote namen en hoogwaardig materiaal strijden om de ultieme kick, de Nederlandse titel in de Superklasse!!

De openingsraces van het Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing zullen zondag 8 april (1e paasdag) om 12:00 uur van start gaan in het autosportstadion “De Polderputten” aan de Hanetangerweg in Ter Apel.

In: Nieuws @ 18:45 — Reacties uitgeschakeld voor Nederlands Kampioenschap Ovalracing van start met EuroMaster of BriSCA F2