29 juni 2012

Persbericht Europokal Hoogkerk 14-15 juli 2012 + kans op vrijkaarten

14 en 15 juli is het zo ver, de eerste EuroPokal autocrosswedstrijd in het Groningse Hoogkerk recht onder de rook van de stad Groningen. Het is de tweede wedstrijd in de EuroPokal reeks, nadat de openingswedstrijd in het Belgische Aalter moest worden afgelast door de nodige regenval. Terwolde had nu de eer om op 23 en 24 juni de eerste wedstrijd te organiseren en hoe? Er kwamen maar liefst 377 coureurs naar het circuit in Terwolde toe. De organisatie van Hoogkerk staat dus wat te wachten wat de deelname betreft.

Voor vele coureurs uit onze drie Noordelijke provincies is deelnemen aan een EuroPokal wedstrijd iets volledig nieuws. Waar bij de Nederlands kampioenschap en normale autocross wedstrijden het gehele raceprogramma in een dag wordt afgewerkt, wordt er bij de EuroPokal wedstrijden het gehele weekend gereden. Met deelnemers uit geheel Nederland, België en Duitsland. En deze coureurs maken er een lang weekend genieten van aangezien de eerste coureurs al op vrijdagmorgen negen uur de pits in rijden om zo in alle rust alles klaar te maken voor een lang weekend vol met autosport. De fanatiekelingen rijden zelfs in twee verschillende klasses mee en kunnen zo ook met twee prijzen weer naar huis gaan.

De EuroPokal is een reeks van Internationale autocross wedstrijden in Nederland, België en Duitsland. Nooit eerder werd er zo hoog in het Noorden een Euro Pokal wedstrijd georganiseerd. Hoogkerk heeft met de organisatie WRO promotions de primeur. Er wordt in de Euro Pokal reeks zo wel op klei als zand banen gereden en in Hoogkerk zullen de deelnemers een echt harde kleibaan aantreffen zo als we dat in Noord Nederland gewend zijn. Het gaspedaal zal volledig in getrapt kunnen worden. En kunnen de deelnemers uit België Duitsland en zuid-Nederland dan de strijd aan met de plaatselijke favorieten aan die de nodige ervaring al hebben op deze harde banen. Heb je op een zandbaan meer inzicht en tactiek nodig in Hoogkerk zal alles puur om de snelheid van de machine gaan.

Zowel op zaterdag als zondag begint de dag om negen uur s’ochtends met een tijdtraining, gevolgd door een lange maar boeiende wedstrijddag. Dat de autosport een mannenwereld is, is bij iedereen wel bekent maar bij de EuroPokal wedstrijden is de wedstrijd leiding in handen van een Belgische dame, die de touwtjes goed strak in handen heeft en geen enkele coureur voortrekt of benadeelt. En door haar strakke optreden alle respect van de coureurs krijgt. En dat maakt deze reeks van wedstrijden zo bijzonder. Respect voor elkaar en met elkaar om er zo een mooi raceweekend van te maken. WRO Promotions, de organisatie die ook onder andere de Racing EXPO Leeuwarden organiseert, is er helemaal klaar voor en rekent op een geweldig weekend autosport promotie voor de provincie Groningen. Voor meer info kijk op www.wro-promotions.nl

Voor een impressie van een Europokalwedstrijd, klik hier…

Win nu vrijkaarten voor de grootste autocross van Noord Nederland de Euro Pokal in Hoogkerk. Luister vanaf nu dagelijks naar RadioNL waar elke dag enkele vrijkaarten te winnen zijn. En dat 2 weken lang. Ook maakt u kans op vrijkaarten door WRO Promotions te volgen op twitter en facebook.

Bron: WRO Promotions

In: Nieuws @ 21:32 — Reacties uitgeschakeld voor Persbericht Europokal Hoogkerk 14-15 juli 2012 + kans op vrijkaarten