28 augustus 2012

Ronald Morien wint Durk Wagenaar bokaal in Hallum

Zaterdag 25 augustus is voor de 49ste keer de Hallumer Autocross georganiseerd. Nadat in 2010 en 2011 door de vele regenval niet gecrost kon worden, leken de weergoden ook dit jaar niet goed gestemd. Gelukkig is er weinig regen gevallen en hebben we een prachtige dag gehad. Ongeveer 125 coureurs waren afgereisd naar Hallum waar de mensen van de HAC een prachtige baan hadden aangelegd. Er werd gestreden in 5 verschillende klassen. Naast de strijd om de eerste plaats zijn er ook vele premies verdiend voor bijvoorbeeld de lelijkste auto.

De baan van ongeveer 300 meter bleef gedurende de dag in een perfecte conditie en dit resulteerde dan ook in hoge snelheden, hier en daar een koprol en een aantal mensen die in de sloot tot stilstand kwamen. Aan het einde van de dag was er nog ruimte en tijd voor een massastart voor de deelnemers van de HAC en de FAC 1600. Deze heren gingen van start op dezelfde manier zoals men vroeger deed, namelijk scheef vanuit de slootwal. Jeen Piersma werd de winnaar van deze massastart. Voor de stockcar F1 was er een Grand National. Een race waar de winnaar van de finale, met een ronde achterstand, vooraan start en hier was Bert de Vries de winnaar.

In de vrije standaard klasse werd voor de 5e en laatste keer gestreden om de Durk Wagenaar bokaal. Na 3 keer gereden te hebben om punten te verzamelen voor een perfecte startplek tijdens de finale werd er even na de klok van 5 uur een onvergetelijke show neergezet door de matadoren van deze klasse. Gelijk na de start was er al een rode vlag situatie omdat 2 van de mannen tot stilstand kwamen in de sloot.  Een complete herstart waarin de van pole position vertrokken Wim Polling helaas niet meer mee kon doen. Na 10 ronden klapt Hans Arnoud op de wagen van Hielke Hindriks en hebben we wederom een code rood. Met nog 6 ronden te gaan start Ronald Morien vanaf de 1e startplek en hij zal deze plaats, na een zinderend gevecht met Anne Poelstra, ook niet weer afstaan. Wederom mag hij zich een jaar lang winnaar noemen van de felbegeerde bokaal. Daarna gaat de bokaal terug naar de plek waar hij thuis hoort. (Tekst: HAC)

Ronald Morien wint de Durk Wagenaar bokaal in de Vrije Standaardklasse.

In: Nieuws @ 17:50 — Reacties uitgeschakeld voor Ronald Morien wint Durk Wagenaar bokaal in Hallum