31 augustus 2010

Autocross-dag in het Autosportstadion “de Polderputten” in Ter Apel

Op zondag 10 oktober a.s. zal er op het ovalcircuit “de Polderputten”in Ter Apel weer een zgn. “AUTOCROSSDAG” worden georganiseerd.

Tijdens dit grandioze autocross-spektakel kunnen deelnemers uit de autocross weer eens kennis maken hoe het racen is op een ovale asfaltbaan, dus het rijden op een verhard circuit. Deze wedstrijddag is al enkele jaren een begrip in autocross minnend Nederland. Zeer grote deelnemersvelden en spectaculaire races kenmerken deze wedstrijddag die voor velen een afsluiter van het seizoen is. De wedstrijden zullen om 11:30 uur beginnen.

Er is een vrije inschrijving ’s morgens op het circuit en er is géén vooraanmelding mogelijk (met uitzondering van VW Kevers & Sprinters). Zondagmorgen 10 oktober kan men zich ’s morgens vanaf 07.30 uur inschrijven op het circuit “de Polderputten” voor één van de volgende klasses:

– Standaardklasse tot 1300 cc     (ook verstevigde auto’s toegestaan, geen turbo’s)

– Standaardklasse tot 1600 cc     (geen verstevigde auto’s)

– Standaardklasse tot 2000 cc     (geen verstevigde auto’s)

– Toerwagenklasse                      (geen verstevigde auto’s)

– Vrije standaardklasse

– Rodeoklasse

– VW Kevers                              (vooraanmelding noodzakelijk)

– Sprinters                                 (vooraanmelding noodzakelijk)

Daarnaast zal er bij voldoende deelname ook weer een VW Kever (KNAF & ACON) en Sprintklasse (Sprint 1600, 2000 en Superklasse) aan de start staan. Voor deze twee klasses is echter een vooraanmelding wel noodzakelijk. Afhankelijk van het aanmeldingen zal de N.N.O. besluiten of de twee klasses dan ook daadwerkelijk aan de start zullen verschijnen.  De vooraanmelding voor de VW Kevers en Sprinters is inmiddels geopend. Aanmelden kan door middel van een e-mail te sturen naar info@ovalracing-terapel.nl of telefonisch via 0599-413106.

Alle auto’s dienen op gewone straatbanden met een minimum profiel van 2 mm te rijden. De auto’s moeten verder natuurlijk wat betreft veiligheid voldoen aan de eisen zoals deze vermeld staan in het ASJ van de KNAF 2010. Dus o.a. goede roll-bar, brandvrije kleding, nekband, handschoenen en goedgekeurde helm. Tevens dient iedere rijder een geldige KNAF-licentie 2010 voor de autocross te hebben. Op het circuit zijn op vertoon van een geldig rijbewijs ook KNAF daglicenties (€ 25,-) verkrijgbaar.

Inschrijfgeld € 5,- per auto. Entree volwassene € 10,- p.p. Kinderen tot 15 jaar € 3,- p.p. 65+ € 5,- p.p.

Voor eventuele vragen/inlichtingen:
Frits d’Haan      0528-265036
Robert Dreier    0599-413106
info@ovalracing-terapel.nl

NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 09:22 — Reacties uitgeschakeld voor Autocross-dag in het Autosportstadion “de Polderputten” in Ter Apel