Danny Harms

26 maart 2012
Na meer dan 2 jaren is nu een begin gemaakt met de VW Scirocco Vrije Standaard van Danny Harms. Door verschillende omstandigheden zijn de werkzaamheden een tijdje stil komen te liggen.
Samen met Patrick Boezen zijn al een aantal uren aan het project gewerkt. Er is een subframe onder de auto gemaakt en de neus is compleet vernieuwd. Ook is er een nieuw dak aangeschaft. Zodra er updates zijn, worden ze hier vermeld.


7 januari 2010
Danny Harms brengt ex-vrije standaard Kuil en Beuving terug op de baan!

Waarschijnlijk bent u de VW Scirocco Tammeling-carrosserie, waar Jacob Kuil in 2006 en Harrold Beuving in 2007 en 2008 in reed, al weer vergeten. Deze wagen stond gestald in de loods van Beuving, welke in mei 2008 compleet in vlammen op ging.

Na Jacob reed Harrold heel seizoen 2007 met deze auto, onder andere bij de NAC en de NNCRO. In de winter van 2007 op 2008 werd hij compleet gerestaureerd en begin seizoen 2008 stond de bolide te blinken op de stand van Maris op de Racing Expo. Vervolgens heeft Harrold een wedstrijd gereden in Kollum op 30 april. En wat volgde, was een pikzwarte dag uit de geschiedenis van de familie Beuving. Op 9 mei brak brand uit in een grote loods, waarin ook de vrije standaard gestald stond. Hierbij zijn de loods en een aantal crossauto’s verloren gegaan, zo ook de vrije standaard. Nog lange tijd heeft deze auto op het terrein gestaan. Na enige tijd was deze ook weg. We dachten dat de auto op de schroothoop, maar niets is minder waar. Sterker nog, hij komt terug!!
Vandaag bereikte mij het bericht dat Danny Harms het frame nu in bezit heeft en deze klaar zal maken voor seizoen 2012. Voor de auto op de baan kan verschijnen zal er nog heel veel werk verricht moeten worden. Maar Danny is niet onbekend in de vrije standaard-wereld. Zijn vader (Henk Harms) en oom hebben ook in deze klasse gereden. Dus we kunnen er zeker van zijn dat hij in goede handen is.
Danny heeft al enkele jaren ervaring in de Juniorklasse. Zo heeft hij afgelopen 2 jaar bij de DAC en ACVO en 1 keer in Kollum gereden. Hier heeft hij diverse successen geboekt, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

U wordt uiteraard van deze ontwikkelingen op de hoogte gehouden! Hieronder de eerste foto’s.


Danny Harms .. Den Horn 2010


Jacob Kuil .. Termunten 2006


Harrold Beuving .. Ten Boer 2007


Harrold Beuving .. Kollum 2008


Vrije Standaard van vader Henk Harms. Deze wagen is destijds overgenomen door Geert Liewes, welke ermee heeft gereden bij de NNCRO. Nu is hij in bezit van John Zwik.