Jacob Timmer

04 mei 2013
De Opel Astra van Jacob is klaar. Vandaag zijn de eerste meters gemaakt tijdens de training op circuit De Polderputten in Ter Apel. Zoals het nu lijkt staat hij komende donderdag aan de start in de Standaard 2000cc.


Bedankt voor de sticker!!


01 maart 2013
Meer dan een jaar geleden werd de Garagepraat van Jacob Timmer gestart. Toen was het de bedoeling dat de voormalige Opel Astra van Arvid Hekman zou worden gerepareerd. Jacob kwam tijdens de finaleraces in september 2011 hard met de auto tegen de muur. Uiteindelijk bleek de schade dusdanig groot, dat er niets anders op zit dan compleet nieuwe auto te bouwen. De bouw is in volle gang en hieronder de eerste foto’s. Zodra er vorderingen zijn, wordt de pagina weer bijgewerkt.


04 december 2011
Vorige winter (2010-2011) heeft Jacob Timmer de Opel Astra van Arvid Hekman overgenomen. Net als Arvid reed Jacob dit jaar met deze auto in de Standaard 2000 16V op circuit “De Polderputten” in Ter Apel. Tijdens de laatste finaleraces op 25 september ging het helaas mis. In één van de manches raakte Jacob door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste op het rechte stuk vol in de muur ter hoogte van start/finish. Hierbij had de auto dusdanig veel schade opgelopen, dat het voor de rest van de dag over en uit was. Jacob zelf hield hier gelukkig niets aan over.
Door de crash heeft de auto deze winter veel aandacht nodig. De schade die was opgelopen, is als volgt: chassisbalk krom, subframe krom, radiateur kapot, achterste motorsteun afgebroken, draagarmen krom, aandrijfas krom. Momenteel is de auto compleet gestript en zal deze opnieuw worden opgebouwd. Ook wordt hij voorzien van een nieuwe kleur en krijgt de motor een opfrisbeurt. Wij houden u op de hoogte.


Arvid Hekman .. 2010


Crash Jacob 25 september 2011.