Gebroeders Schoonbeek

11 november 2012
Een lange tijd is het stil geweest rondom de plannen van Frank en Gert Jan Schoonbeek. Heel stil. Tot afgelopen weekend de eerste meters werden gemaakt. Dit was ook het eerste moment dat de splinternieuwe wagen voor de buitenwereld te zien was. In Emmen werden enkele testronden gereden en het team is tevreden over het resultaat. De motor loopt goed, nu kunnen ze zich richten op de wegligging. Hieronder de eerste foto’s, of bekijk de wagen op de Racing Expo.


In 2011 werd al met een VW Golf in de Superklasse gereden. Deze auto is inmiddels verkocht.


31 mei 2011
Eerder meldden we dat we dat er een nieuwe naam in de Superklasse in Ter Apel zal komen, namelijk de gebr. Schoonbeek. De voorbereidingen voor de bouw van een compleet nieuwe wagen zijn al getroffen. Er is een polyester body aangeschaft van een Golf 1. Aangezien dit een nieuw project is welke helemaal vanaf het begin wordt opgebouwd, zal deze waarschijnlijk niet op tijd klaar zijn om er dit jaar nog mee te kunnen rijden.

Om toch alvast rijervaring op te doen in deze Koningsklasse, is afgelopen tijd gewerkt aan een bestaande VW Golf 1 VR6. Er is zo hard gewerkt, dat de wagen inmiddels nagenoeg klaar is. Afgelopen zaterdag zijn met de training de eerste ronden gereden. Het team is tevreden. Nu zullen nog even de puntjes op de i worden gezet, zodat ze, zoals het nu lijkt, komende donderdag aan de start kunnen staan.16 februari 2011
De Gebroeders Schoonbeek uit Nieuw Weerdinge gaan dit jaar zorgen voor een nieuwe naam in de Superklasse in Ter Apel. Samen met Racingteam Zwiep en Heins Metaal Techniek zal een VW Golf 1 geprepareerd worden voor de Koningsklasse van het ovalracen.

De eerste stappen voor het nieuwe project zijn gemaakt. Zo is er een polyester body aangeschaft. Dit model is al bekend op circuit De Polderputten, namelijk de fel oranje achterwielaangedreven bolide van equipe Schepers/Koskamp. In tegenstelling tot deze wagen, zal de auto van Schoonbeek op de voorwielen aangedreven worden door een Audi V6 TDI krachtbron.
Op dit moment worden alle onderdelen bij elkaar gezocht en worden er plannen gemaakt op de tekentafel. Daarna kan het echte bouwen beginnen. Het team streeft ernaar de tweede wedstrijd aan de start te staan, mits de wagen dan 100% voor elkaar is.

Hieronder de eerste foto’s en uiteraard zult u op de hoogte worden gehouden van de vorderingen!