22 april 2013

Berichtgeving n.a.v. openingsraces NK Ovalracing Ter Apel

Ter Apel- Naar aanleiding van de openingsraces van het NK Ovalracing 2013 zijn er naar aanleiding van het wedstrijdverloop en t.a.v. het reglement enkele opmerkingen en verduidelijkingen te maken. Ondanks dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagde seizoensopener toch nog enkele mededelingen en aandachtspunten voor de rest van het seizoen.

BriSCA F2
In de BriSCA F2 zijn naar aanleiding van enkele zeer onsportieve gedragingen startnummer #24 en #124 na afloop van de derde manche gediskwalificeerd. Deze diskwalificatie is de aanleiding voor een schorsing betreffende het seizoen 2013 voor beide coureurs.

Junioren
Tijdens de uitgebreide herkeuringen die hebben plaats gevonden na afloop van de finales van de races, is slechts één auto niet conform het reglement bevonden. Startnummer #22 uit de juniorenklasse is hiervoor gediskwalificeerd.

BMW Cup
Naar aanleiding van enkele constateringen en discussies tijdens de eerste wedstrijddag is er in overleg met de KNAF sectie Ovalracing enige verduidelijking in het reglement van deze klasse aangebracht.

Artikel/punt 30

Wordt gewijzigd in;

Schroefveerpoten van het merk “kontakt plus” JOM Blueline, er mogen zgn. kilo veren op de voorste veerpoten gemonteerd worden (kilo’s naar eigen keuze), maar de achterveren moeten gewoon uit het pakket  van “kontakt plus JOM Blueline” zijn. De bodemspeling mag niet minder dan 5 centimeter zijn. (overgangsregeling, peildatum is wedstrijdnummer 4, 30 juni 2013)

Artikel/punt 31:

Wordt verduidelijkt door;
De maximale breedte zowel voor als achter is 170 cm (gemeten op het breedste punt van de band/velg)

Daarnaast blijkt dat tijdens de races in de BMW cup op onverklaarbare wijze storingen in het Mylaps systeem zijn opgetreden. In overeenstemming met de sectie Ovalracing van de KNAF wordt gekeken hoe een en ander mbt de uitslag opgelost kan worden.

Let op; Bij alle auto’s in de BMW klasse MOETEN net zoals in alle andere klasses de trekhaken COMPLEET zijn verwijderd (en dus niet alleen de knobbel eraf flexen)

Bron: NNO Ter Apel

In: Nieuws @ 10:33 — Reacties uitgeschakeld voor Berichtgeving n.a.v. openingsraces NK Ovalracing Ter Apel