22 april 2013

Avondcross en Kings-Battle op Blauwhuis

Maandag 29 april zal volledig in het teken staan van de eerste avondcross in de geschiedenis van de FAC. Tijdens deze meeting zal er gereden worden volgens het Engelse systeem, ook wel BriSCA format genoemd. Dit houdt in dat alle vaste klasses één heat een consolation en een finale rijden. Mocht het programma vlot verlopen dan wordt er ook nog een Grand National verreden.
Een consolation is een revanche heat. Alle wagens die zich nog niet geplaatst hebben krijgen een herkansing om zich toch te kunnen plaatsen voor de finale. Bij een Grand National start de nummer één  vooraan het veld. het idee hierachter is dat de finalewinnaar het een ronde moet goedmaken en het voltallige startveld moet inhalen voordat hij aan kop ligt.

Voor de winnaars van de dag liggen er mooie bekers en prijzengeld te wachten. De aanvang van deze wedstrijd zal zijn om 16:00 uur. Voor alle coureurs en fans van veraf is er de mogelijkheid om te overnachten op het crossterrein.

De kroningsdag zal op Blauwhuis volledig in het teken staan van de Kings-battle! Deze Battle zal jaarlijks worden verreden en is er speciaal voor de stockcar formule 1 en formule 2. De winnaar van deze Kings-Battle mag zich een heel jaar King of Dirt noemen en mag een kroon voor zijn startnummer plakken. Elk jaar zal opnieuw om deze titel worden gestreden.  Om de wedstrijd een officieel karakter te geven is de FAC op zoek naar sponsoren om zo elke deelnemer in de F1 en F2 te belonen met 50 euro startgeld. Op deze dag zullen ook een aantal Engelse piloten aanwezig zijn. Meer informatie hierover volgt.
Voor de stockcar F1 is er plaats voor zestig inschrijvingen en voor de F2 is er plaats voor veertig coureurs, dus wees er snel bij en schrijf je in op www.fac-autocross.nl.

Tevens is 30 april de eerste wedstrijd voor de BERCO series, deze serie wordt verreden over 4 wedstrijden en hierbij is € 2500,- extra prijzengeld te verdienen bovenop de normale goed gevulde prijzenpot van de FAC. De finale wedstrijd van deze series is 7 Juli.

Tot deze tijd zit de organisatie zeker niet stil, zo wordt er een extra pad van gebroken asfalt aangelegd. Op deze manier wordt het mogelijk om stands te plaatsen met bijvoorbeeld merchandise. Daarnaast worden de werkzaamheden aan de tribunes en de baan ook voor 29 April geheel afgerond.
Het vooruitzicht  ziet er veel belovend uit. Met z’n allen hopen wij er twee prachtige dagen van te maken met veel actie en strijd. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor beide dagen.

Bron: FAC Autocross

In: Nieuws @ 10:57 — Reacties uitgeschakeld voor Avondcross en Kings-Battle op Blauwhuis