26 maart 2010

Stockcar Formule 2 tijdens seizoensopener op korte baan in Ter Apel

Ter Apel – Op zondag 4 april a.s. (1e paasdag) zal de korte baan in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel, zoals die in het afgelopen najaar is aangelegd voor het eerst in gebruik genomen gaan worden. In eerste instantie zal de Stockcar Formule 2 klasse op dit circuit uit gaan komen. Op deze short-track oval is het mogelijk om echte contactraces te hebben, aangezien de snelheden door de korte rechte stukken beperkt blijven. De NNO zal het Nationale Gradings (dakkleuren) systeem hanteren voor de startopstelling en ook de startsystematiek hanteren die is voorgeschreven. Daarnaast zal er streng worden toegezien op de naleving van het Stockcar Formule 2 reglement. Er is dan ook een speciaal een weegplein ingericht om te controleren of de auto’s voldoen aan o.a. het max. 53% binnen gewicht reglement. De lengte van de nieuwe korte baan is op de middenlijn ongeveer 350 meter.
Op zaterdag 3 april kan er vanaf 14:00 uur voor het eerst volop getraind worden.  Er wordt dit seizoen gestreden om de Internationale Nederlandse Ovalracing titel verreden over zes wedstrijddagen. Daarnaast kan men ook deelnemen aan het NNO kampioenschap, wanneer men zich hier voor inschrijft.  Daarnaast staat op zondag 6 juni ook nog eens de strijd om de EuroMaster titel op het spel voor de Stockcar Formule 2.
Al deze bovenstaande punten hebben inmiddels geleid tot een mooi aantal toezeggingen/aanmeldingen voor de eerste wedstrijd. Hieronder vindt u de voorlopige lijst. Aanmelden kan nog altijd via info@ovalracing-terapel.nl of telefonisch bij bestuurslid Robert Dreier, 0599-413106 (na 19:00 uur).

startnr.    coureur
7    Martin Schulte
14    Randy Wederfoort
21    Jan Hoogervorst
24    Willie Peeters
25    Henk Peeters
30    Toon Schut
33    Sebastiaan Vowinkel
38    Christiaan Weyenberg
47    Patrick Tersteeg
48    Danny Smidt
54    Sjeng Smidt
82    Marijn v.d. Water
83    Maarten Brugman
90    Dirk Albrecht
92    Peter Baer
118    Vincent Tersteeg
120    Klaas de Boer
277    Ronald Claes
333    Gerton Boes
391    Christian Smidt
599    Carel Schmidt
888    Dirk Jacobs

De verplichte inschrijving op de wedstrijddag vindt plaats van 8:00 uur tot 10:00 uur in Cafe Restaurant “De Drie Musketiers” aan de Hoofdstraat in Ter Apel.  Voor deelname aan het Internationaal Nederlands- en NNO Kampioenschap is het verplicht om een KNAF licentie Ovalracing te hebben, echter zijn er ook tijdens de inschrijving KNAF daglicenties verkrijgbaar (denk om een geldig rijbewijs!!).

NNO_4april2010

In: Nieuws @ 10:59 — Reacties uitgeschakeld voor Stockcar Formule 2 tijdens seizoensopener op korte baan in Ter Apel