6 mei 2010

Noordbergum is er klaar voor!

Over 4 weken, om precies te zijn zaterdag 5 juni is de autocross van Noordbergum. De organisatie (SACN m.m.v. ACVO) heeft weer een mooie, snelle zandbaan en grenzeloos parkeerterrein en rennerskwartier tot de beschikking. Door het vastleggen van hetzelfde loonbedrijf en vrijwilligers als vorig jaar is de garantie op een goed verzorgde baan weer gegarandeerd. Dit is natuurlijk een vereiste om spannende en gelijke wedstrijden te organiseren. Want met 15 deelnemers gelijktijdig in de baan, die gaan strijden om de eerste prijs van  € 1.000,– in elke klasse, moet de baan perfect zijn.

Op vrijdagavond 4 juni 17.00 uur begint het festijn aan de Oostersingel. Dan organiseert de VTBM een grasbaan wedstrijd op dezelfde locatie als waar een dag later de autocross wordt gehouden. Het rennerskwartier is vrijdag vanaf 15.00 uur geopend voor zowel grasbaanracers als ook autocrossers.

En dan de zaterdag, de dag dat er weer veel prijzengeld is te verdienen. Het is bij ons niet bekend waar in Nederland zoveel prijzengeld kan worden verdiend op één wedstrijddag. De winnaar in elke wedstrijdklasse mag de hoofdprijs van € 1.000,- mee naar huis nemen. De eerste 5 in de finale krijgen geldprijzen, voor de eerste 3 zijn er bloemen en voor alle 15 finalisten is er een beker. De regioklasse strijdt wederom om de autocross-friesland wissel bokaal.
Het commentaar tijdens de wedstrijddag zal worden verzorgd door niemand minder dan “mister autocross” Dinant Veneman (o.a. presentator bij het Nederlands Kampioenschap). De organisatie is erg verheugd dat Dinant voor deze speciale wedstrijd naar Noordbergum toe wil komen.

’s Avonds is de prijsuitreiking op het podium in de grote feesttent. Drive in show: Double M Music verzorgt de spectaculaire omlijsting van de huldiging. Vervolgens kan er tot laat in de avond nagepraat worden in de feesttent onder het genot van een hapje en een drankje met vrolijke muziek.

Er staan op 5 juni ruim 200 deelnemers aan de start. Dat belooft volop spanning en sensatie. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Zorg dat u erbij bent!
Vanaf diverse invalswegen naar Noordbergum wordt u met wegwijs borden naar het evenemententerrein geleid.

In: Nieuws @ 15:12 — Reacties uitgeschakeld voor Noordbergum is er klaar voor!