31 mei 2010

Zondag 6 juni EuroMasters of Stockcar Formule 2 in Ter Apel

TER APEL- Op zondag 6 juni wordt in het autosportstadion De Polderputten in Ter Apel voor het vijfde jaar op rij gestreden om de felbegeerde titel EuroMaster Stockcar Formule 2. Dit jaar zal de titelstrijd voor het eerst verreden worden op de 350 meter lange “short-oval”. Er is dit jaar door de organiserende Noord Nederlandse Ovalracing (N.N.O.) weer goed gekeken naar de volle wedstrijdkalender en men is er dan ook in geslaagd deze wedstrijd in te plannen op een dag dat er in ieder geval op de overige Nederlandse circuits geen andere wedstrijden zijn voor de Stockcar Formule 2. Dit om natuurlijk voor een zo groot mogelijk startveld te kunnen zorgen.

De belangstelling lijkt dit jaar groter dan ooit te voren. De eerste twee wedstrijden dit seizoen op de nieuwe korte baan bleken een schot in de roos. Inmiddels hebben 25 coureurs dit seizoen al kennis gemaakt met het Nederlandskampioenschap Ovalracen in Ter Apel. Op 6 juni zullen de punten ook meetellen voor het Internationale Nederlandskampioenschap, maar staat vooral de EuroMaster titel op het spel.

stockcarf2terapel6juni_2

Toon Schut uit Dordrecht heeft nu drie maal op rij de EuroMaster titel op zijn naam weten te schrijven, in het afgelopen jaar ging echter Sebastiaan Vowinkel uit Ommen met de eer strijken. De grote vraag is uiteraard nu ook wie de eerste EuroMaster titel op het vernieuwde en echte Stockcar Formule 2 circuit in de wacht weet te slepen. Dit seizoen is al gebleken dat de witte en gele daken alle kans hebben om zich te mengen in de strijd om de overwinning. Deze bijzondere titelstrijd werd in het verleden altijd verreden op het prachtige circuit van Baarlo. De N.N.O. heeft de handschoen enkele jaren geleden weer opgepakt.

Op zaterdag 5 juni wordt er op het naburige gravelcircuit van Emmen ook een wedstrijd verreden. Deze wedstrijd lijkt dan ook prima te combineren met de wedstrijd op zondag in Ter Apel. Zo wordt het wel heel interessant om naar het hoge noorden te komen om zowel een gravel- als een asfaltwedstrijd in één weekend, binnen een straal van 10 kilometer te rijden. Dat zijn bijna Engelse taferelen!!!

De opzet van deze wedstrijddag geeft iedereen de kans om een goede startpositie voor de EuroMaster finale te bemachtigen. In manche 1 en 2 rijdt men namelijk de punten bijeen voor de startopstelling van de EuroMaster finale. De startopstelling is hier naar dakkleur. In de derde manche staan dan degenen met de meeste punten vooraan om te gaan strijden om de EuroMaster titel,
waarna er nog een vierde keer wordt gestart, de zogenaamde revancherace, wederom op dakkleur. De inzet is een enorme wisseltrofee, diverse bekers en een goed gevulde prijzenpot.

Op zaterdag 5 juni kan er eventueel vanaf 14:00 uur tot 17:00 uur getraind worden op het circuit. Overnachten is mogelijk. De inschrijving vindt voor alle deelnemers plaats op zondagmorgen van 8:30 tot 10:00 uur in Cafe De Drie Musketiers aan de Hoofdstraat in Ter Apel. Alle deelnemers dienen zich voor 10:00 uur te hebben ingeschreven op het inschrijfbureau. De technische keuring vindt vanaf 9:00 uur plaats op het circuit. Alle auto’s dienen voor 11:00 uur gekeurd te zijn. De wedstrijden beginnen om 12:00 uur. Het gebruik van de AMB MX transponder is verplicht, eventueel zijn ook transponders te huur.

stockcarf2terapel6juni_1

Vooraanmeldingen of vragen kunt u doorgeven via het e-mailadres info@ovalracing-terapel.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen om u aan te melden of voor eventuele vragen met
Robert Dreier van de N.N.O, tel. 06 40386827.

In: Nieuws @ 16:08 — Reacties uitgeschakeld voor Zondag 6 juni EuroMasters of Stockcar Formule 2 in Ter Apel