31 mei 2010

MYLAPS transponder nu bestellen via NNO

Zoals reeds is aangekondigd op de rijdersbriefing van 04 april jl. gaat NNO over op het gebruik van transponders. We hebben gekozen voor het systeem (dat ook op andere circuits wordt gebruikt) van MYLAPS (nieuwe naam voor AMB).

De NNO zelf staat natuurlijk voor de aanschaf van het systeem, welke bestaat uit een detectiekabel in het asfalt bij de start/finishlijn, een decoder en de software/hardware.

Van de rijders verwachten wij dat zij allemaal over zullen gaan tot de aanschaf van een eigen transponder een zgn. MYLAPS MX Rechargeable Power Transponder (Package) met unieke code en met een eigen oplaadstation, die overal in de autosport kan worden gebruikt. Normaal gesproken kost een dergelijke set in aanschaf via MYLAPS € 247,50 (incl. BTW), te bestellen op de site van www.mylaps.com.

Het bestuur heeft echter voor het ovalracen in Ter Apel een mooie aanbieding in de wacht weten te slepen voor € 215,00 (incl. BTW), dus een voordeel van € 32,50. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Er is echter één maar. De transponder dient dan wel te worden besteld, uiterlijk 30 juli 2010 bij het bestuur NNO, omdat de aanbieding op 31 juli afloopt en u daarna zelf voor de aanschaf dient te zorgen.

We waren in eerste instantie van plan om 2010 als aanloopjaar te gebruiken, maar na de wedstrijddag van 04 april jl. hebben we besloten maar meteen met het systeem te gaan werken (voorlopig even alleen F2 en Hotrods) maar m.i.v. de wedstrijd van 29 augustus a.s. is iedere rijder die in Ter Apel wil komen rijden verplicht om in het bezit te zijn van een eigen transponder. Alleen voor nieuwe rijders zal het bestuur nog een aantal zgn. “huurtransponders” ter beschikking stellen, tegen een huurprijs van € 50,00 per wedstrijddag (en een borg van € 100,00). Zonder transponder is deelname in vanaf 29 augustus 2010 NIET meer mogelijk.

We zijn zo langzamerhand op een punt gekomen dat het handmatig bijhouden van de rondes bijna niet meer te doen is. Zoals wellicht bekend hebben de F2’s en de Hot Rod  allemaal een transponder en zullen deze op de 13 mei, 6 juni en 11 juli a.s. al moeten gaan gebruiken.

Tenslotte willen we u nog even waarschuwen voor 2e hands transponders die op internet (of waar dan ook maar) te koop worden aangeboden. Vaak wordt er over het “bouwjaar” gelogen en bij een niet goed werkende transponder zit u dan al gauw voor hoge kosten om het ding te laten repareren/vervangen. Dus wees verstandig en schaf een nieuwe aan dan hebt u in ieder geval de eerste 3 jaar volledige garantie. Maar vergeet dan niet om de bestelling z.s.m. te plaatsen en niet te wachten tot het te laat is omdat de transponder dan ruim € 30,00 duurder is. Dit kan door middel van het het bestelformulier (zie link hieronder) te printen, volledig in te vullen en op te sturen naar de N.N.O.

Hopende jullie zo voldoende op de hoogte te hebben gebracht.

BESTUUR NNO

bestelformulier nno transponder.pdf

In: Nieuws @ 16:39 — Reacties uitgeschakeld voor MYLAPS transponder nu bestellen via NNO