10 september 2010

Nieuwsbrief Emmen september 2010

Zaterdag 18 september stockcarraces in Emmen
Gouden helm trofee voor F1 stockcars

Zaterdag 18 september staat de gouden helm trofee voor formule 1 stockcars op het spel tijdens de races die gehouden worden in de speedwayarena in Emmer-Compascuum. Deze race wordt 2 keer per jaar verreden.
Afgelopen juli werd deel 1 in het Engelse Coventry verreden en pakt de Brit Tom Harris deze bokaal. Nu is de beurt aan ASE (de organisatie in Emmer-Compascuum) om deze wedstrijd te organiseren.

Engelse top-coureurs staan er welwillend tegenover om de oversteek naar Nederland te maken.
Bijvoorbeeld de gebroeders Ed en James Neachell, Ivan Pritchard, Geoff Nichols, vader en zoon Murray en Ryan Harrison, Scot Davids, Chris Fort en ook de Wereldkampioen korte baan Andy Smith. Tom Harris wil ook van de partij zijn om zijn titel te verdedigen.
Let wel niets is zeker maar ze hebben aangegeven om te willen komen.

De coureurs uit alle streken van Nederland zullen er alles aan doen om deze bokaal terug naar Nederland te laten komen. In het eerste weekend van deze maand hebben ze hun kunnen laten zien tijdens de World Final races in Coventry. Ron Kroonder uit Assendelft was een van de snelste deelnemers op het Engelse continent.

In de stockcarsport zijn veel kanshebbers omdat ondanks de snelheid en wegligging het onverwachte gebeuren kan. Materiaalpech of het resultaat van een goede duw op de achterbumper kan al genoeg zijn om de winst om te zetten verlies of een DNF (did not finish).
Zo heeft Berry Paardenkooper tijdens de wedstrijd in augustus moeten toezien hoe zijn stockcar veel schade opliep toen hij op een ongunstige plaats stil kwam te staan. Maar hij heeft de wagen weer geheel hersteld.

Ook Fred Hink uit Heiloo doet goede zaken terwijl de Drentenaren van het Team Maris niet uit te sluiten zijn. Tevens zal Richard Talsma uit St. Annaparochie een hattrick willen aangezien hij de finales van de laatste 2 meetings op zijn naam schreef.
Zeker is dat de jonge Dordtenaar Jessy de Bruin nog voor een verrassing zal zorgen. Sinds de overstap naar deze zware klasse is het alleen nog maar bergopwaarts gegaan met zijn resultaten.
Gevaarlijke outsiders zijn vader en zoon van der Iest (Harkema) en Zuid-Hollander Arno van Zwieten.
Zij kunnen nog altijd opduiken in de voorste gelederen.

De startplaatsen van de gouden helm worden bepaald in de heats van de dag om de meeste punten voor de Nederlanders waarbij alle Engelse rijders in de golden helm-finale zitten en om hun plaatsen rijden in de heats voor hun startplaatsen.

Naast de Formule 1 rijdt ook de formule 2 stockcarklasse. Met hun ranke bolides zorgen ook zij voor een waar spektakel. World Master winnaar in Northampton deze maand werd de jonge en talentvolle Nijmegenaar Wimpie Peeters. Of hij nou op asfalt of op de losse ondergrond rijdt, het succesvolle racen zit hem in het bloed. Danny van Wamelen (Pijnacker), Frits van Dis uit het Groningse Bedum en Sander Borst zullen zich goed moeten verdedigen. Puntenlijstaanvoerder Toon Schut uit Dordrecht zal proberen het baankampioenschap veilig te stellen zodat hij niet meer in te halen is tijdens de komende wedstrijden dit jaar.

Ook van de partij zijn de junioren (12 – 17 jaar) die ook in de Formule 2 stockcars rijden. Een groeiende klasse waarbij ervaring opdoen een belangrijk aspect is zodat de rijders daarna kunnen doorstromen naar de grote jongens. Alhoewel ze niet voor de winst rijden (wie de snelste rondetijd neerzet is winnaar) doen ze niet onder voor de “oudere” rijders. Ze beginnen nu ook hier en daar de bumper te gebruiken waardoor een mooie strijd ontstaat.

Gastklasse deze dag is de Bangerstox. Hier hebben zich ook alweer een groot aantal coureurs voor aangemeld. Deze klasse is een vermaak voor rijder en publiek. Hierbij zal menig bumper gebruikt worden om de tegenstander aan de kant te krijgen.

Als extra gast klasse rijden er 30 vrije standaard auto,s uit Friesland,Groningen ,Drenthe en n.Holland
De auto’s in deze klasse met motors van soms wel 300 pk zijn zeer snel en vliegen spectaculair over de baan

Dus zaterdag 18 september staat de race-arena op Veenakkers 35 in Emmer-Compascuum weer garant voor spanning, sensatie, snelheid en crashes. De aanvangstijd is 14:00u.
Entree is slechts € 12,50 – voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 2,- en de kleintjes tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website van ASE: www.speedwayemmen.nl waar alle informatie op staat voor de komende races.

See you in Emmen
ASE

In: Nieuws @ 15:40 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief Emmen september 2010