2 oktober 2010

Zaterdag 9 oktober stockcarraces in Emmen

Oude vedetten nog eenmaal op de baan.
Stel je voor dat je jaren geleden afscheid hebt genomen van de formule 1 stockcarracerij, de koningsklasse in de ovalracing sport. Je krijgt de kans om nog eenmaal de strijd aan te gaan met je oude rivalen, een droom voor iedere coureur. Op zaterdag 9 oktober komen een 18-tal oud-rijders in actie in de speedway-Arena van ASE in Emmer-Compascuum .
De leeftijd van deze rijders ligt uiteen van 40 jaar tot zelfs 75 jaar. Oude tijden zullen herleven tijdens deze veteranenrace waarbij de heren hun spelletje van weleer tot leven roepen.

Enkele van deze veteranen hebben het stuur overgedragen aan hun zoon. Om enkele namen te noemen zullen John van ’t Veer snr, Woudenberg snr., Arjan Slooff en Roel Wobbes hun opwachting doen. Maar ook de familie Dekker en de altijd jagende Rob Visscher, Minne Meijer (organisator van ASE), Leon Cox (monteur van voormalig World Cup winnaar Ron Kroonder) en Joop van der Werff uit Zwaagwesteinde zullen meestrijden. Voormalig 5-voudig wereldkampioen lange baan Rien Rutjens uit het Limburgse Nuth rijdt in de wagen die hij zelf in 1987 bestuurt heeft. Deze stockcar rijdt nog steeds rond met Willem Koopmans als rijder. Het enige wat veranderd is aan deze bolide is de motor en de zgn. spatborden zijn verwijderd. De bladveren zitten er nog steeds op. De oudste rijder is Dudo de Bruijn uit Dordrecht die in de wagen van zijn kleinzoon Jessy rijdt, een talent voor de toekomst. Jopie Bijlsma uit St. Annaparochie, Otto Groenhof, Klaas Halma, G. Van der Velde en Joop Severijns en Chris Hoff uit Terwispel maken het lijstje compleet.

nieuwsbrief 10 ASE 2010
Willem Koopmans leent zijn wagen uit aan de Oud-Wereldkampioen Rien Rutjens waarvan hij de wagen 23 jaar geleden gekocht heeft.

Naast de veteranenrace wordt ook het normale programma van een racedag in Emmen afgewerkt.

De formule 1 stockcar klasse zal wederom ruim vertegenwoordigd zijn met zo’n 60 wagens. Fred Hink won in september de Gouden Helm Trofee. Zo zal de snelle man uit Heiloo wederom proberen de finale op zijn naam te zetten en bewijzen dat hij deze trofee waardig is. De september meeting was trouwens een van de beste die menig toeschouwer heeft gezien in de Speedway-Arena. Bijna elke heat was finale-waardig. Op diverse forums werd zeer positief gesproken over deze meeting. Alle topcoureurs in deze formule 1 stockcar klasse zullen weer aanwezig zijn. Vanuit heel Nederland komen de rijders om op deze unieke baan hun opwachting te maken. Maar ook uit het lokale Drenthe komen de rijders. Het team Maris uit Roden en Roelof van der Veen uit het plaatsje Een. Broer en zus Jeroen en Nathalie Wekema uit Yde. Met wisselende resultaten zullen zij de strijd aangaan. Tevens heeft zich de Engelsman Colin Nairn ingeschreven.

De formule 2 stockcars zullen met zo’n 40 rijders strijden deze zaterdag. Vanwege het Wereldkampioenschap in Engeland afgelopen maand was het veld tijdens de laatste meeting ietwat uitgedund maar deze keer zullen alle toppers hun aanwezig zijn. Zo zal Sander Borst uit Uitgeest proberen de vader en zoon Peeters uit Nijmegen, Toon Schut (Dordrecht) Sjeng Smidt (Nijmegen) te verslaan. Maar ook Ronald Claes wil een herhaling van de finale overwinning van september.

Ook de jeugdige Barry Bauwer heeft hoge ogen gescoord door de finale met een 2e plek af te sluiten. En de jeugd heeft de toekomst. De jonge gasten (12 – 17 jaar) leren het racen in de F2 stockcars. Met hun 2-liter Ford motoren onder de motorkap doen ze niet onder voor de volwassenen. De jongens en meisjes rijden volledige heats echter wordt er gemeten op rondetijden. Wie de snelste rondetijd van de dag draait is de winnaar.

Om het spektakel in Emmer-Compascuum nog groter te maken zijn de Unlimited Bangers aanwezig. Van Ford Granada tot Volvo Station cars, van Jaguar tot Chevrolet. In deze klasse is volledig contact toegestaan. En volledig betekent hier letterlijk volledig!
Bumpers zijn niet aanwezig, kreukelzone volstaat. Alles mag, behalve tegen de zijde aanrijden waar de coureur zit. Deze klasse is DE ultieme contactautosport die er bestaat. Met zo’n 70 auto’s aanwezig zullen de heren coureurs een grandioze dag maken voor publiek en natuurlijk hun zelf. Crashes van de bovenste plank.

Dus zaterdag 9 oktober staat de race-arena op Veenakkers 35 in Emmer-Compascuum weer garant voor spanning, sensatie, snelheid en crashes. De aanvangstijd is 12:00u. Entree is slechts € 12,50 – voor volwassenen. Kinderen van 6 tot 12 jaar betalen € 2,- en de kleintjes tot 6 jaar kunnen gratis naar binnen.

Voor meer informatie kunt U terecht op de website van ASE: www.speedwayemmen.nl waar alle informatie op staat voor de komende races.

See you in Emmen
ASE

In: Nieuws @ 15:08 — Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 9 oktober stockcarraces in Emmen