5 december 2010

Nieuwsberichten Racing Expo 2011

Hieronder een serie nieuwsberichten over de Racing Expo 2011 in Leeuwarden:

8 november 2010
Veka Racing komt naar Leeuwarden.

Het steeds groter groeiend racing team van Veka Racing komt naar Leeuwarden toe. Het race team van Jan en Peter Versluis uit Werkendam is bekent geworden door de autocross waar op het hoogste niveau in het Nederlands Kampioenschap superklasse werd gestreden. Later kwam ook de Dutch Supercar Challenge om de hoek kijken waarin het team met de rode Ferrari F430 aan de start verschijnen. En komend jaar gaat het team weer een stap verder door aan de Dakar rally in Argentinië mee te doen. In Leeuwarden zal het team verschijn met de truck en oplegger en zo ie zo een van de race Ferrari’s en de superklasse wagen waar Erik Pijnenburg mee rond rijd. En als de MAN Dakar truck op tijd terug is in Europa zal ook deze met spoed naar Leeuwarden worden gebracht.


9 november 2010
Nationaal Hot Rods weer actief

Ze zijn wederom te gast in Leeuwarden de Hot Rod coureurs uit zuid Nederland en buurland Duitsland. Coureurs die voornamelijk actief zijn in op de circuits van Venray en Posterholt in Limburg. Maar voor de Racing EXPO Leeuwarden graag een paar kilometers extra willen rijden om het publiek weer te trakteren op een geweldige demo, close racing dat is wat deze mannen doen deur tegen deur de bocht door en dan het gas er weer vol op. Tijdens vorige shows kregen de mannen een staande ovatie van het publiek en daar gaan ze komende show weer voor. Coureurs die onder anderen komen zijn :

Erik Roeffen
Huub Litjens
Dieter Bader
Uwe Mundelien
Ramon Roeffen
Barry Maessen (ovb).


20 november 2010
Wederom Slotstox demo’s en wedstrijden op de Racing EXPO Leeuwarden 2011

Slotracen is een hobby voor jong en oud waarvoor je echt geen super race-, tuning-, of modelbouwtalent hoeft te zijn om van deze hobby te genieten. Het is de sensatie om je stuurmanskunsten te “meten” met andere racebaanliefhebbers, het gezellig samenzijn met gelijkgezinden en het uitwisselen van technische tips&tricks. Of misschien vind je het gewoon leuk om je prachtige gedetailleerde racewagen rond te zien gaan op een groot club circuit. De slotrace hobby bied voor iedereen wel wat, voor de mensen die puur van snelheid houden, of voor de mensen die enkel en alleen van modelbouw en het sleutelen aan slotcars houden, of voor alles wat ertussen zit. De slotraceclub MNDDB “Met Nocht Deur De Bocht” heeft meerdere houten racebanen met verschillende raceklasses. Het paradepaardje is toch wel de stockcarbaan. Voor Nederlandse slotrace-begrippen een unieke klasse met een zelfgemaakte baan bedoelt voor Stockcar-F1 racen, de zogenoemde F1-slotstox. In Engeland wordt dit al jaren op verschillende clubs gedaan en nu sinds 2jaar in Nederland, St. Annaparochie. De F1-slotstox zijn met de hand gemaakt en opgebouwd rondom een messing-chassis, schaal 1:32. De meeste slotstox die op onze club rijden zijn een replica van hun grote broers. Ook wordt er gereden met de juiste dakleuren en de bijbehorende startplaatsen volgens de behaalde punten in het vorige seizoen. Momenteel wordt er een tweede stockcarbaan gebouwd, en wel een replica van Raceway-Venray. De baan is zo ontworpen dat er tijdens de races meer full-contact mogelijk is! Met de vorige editie van Racing-Expo (2009) stond de raceclub er met de “Green Valley Dirt Track” en komend jaar met de compleet nieuwe baan. De bedoeling is dat deze baan zijn vuurdoop krijgt op de Racing-Expo met op de zondag de openingswedstrijd voor 2011! Dit zal het Open-NK-Slotstox-2011 zijn. Een ieder die hier aan mee wil doen kan zich aanmelden via de site www.slotraceclub.nl of op de stand tijdens Racing-Expo. De F1-slotstox worden ter beschikking gesteld voor diegene die er geen heeft. Meer info, standen, uitslagen, foto’s en video’s op www.slotraceclub.nl


21 november 2010
Driftking word gehuldigd op Racing EXPO Leeuwarden.

Paul Vlasblom de driftking heeft zijn naam als de koning van de drift meer dan waar gemaakt en is afgelopen drift seizoen kampioen geworden bij ODC drift 2010. Aangezien de laatste drift wedstrijd werd afgelast wegens te weinig animo voor deze wedstrijd, heeft er nog geen huldiging plaats gevonden. De ODC drift heeft besloten om de nummers een, twee en drie : Paul Vlasblom, Marco Kok en Jouy van den Hoogen te hulden op het eerste grote drift evenement van 2011 en dat is tijden de aller eerste Europese indoor driftwedstrijd op de beurs van Racing EXPO Leeuwarden. De Organisatie van ODC Drift heeft al grote namen op papier staan die naar Leeuwarden komen voor deze unieke wedstrijd waarin het publiek een grote hoofdrol zal spelen. Tevens zijn er plannen om drifttaxi’s te rijden wat in houd dat het publiek tegen betaling enkele rondjes mee kan driften. Om zo het bezoek aan de beurs nog onvergetelijk te maken.


30 november 2010
Belangstelling uit de tuning wereld wordt steeds groter

Nog een kleine twee maand te gaan en dan kunnen ook de tuning liefhebbers uit Noord Nederland hun hart weer op halen tijdens de vierde editie van de Racing EXPO Leeuwarden.
Naast vele bezitters van op en top gepimte wagens komen er ook diverse clubs naar Leeuwarden om mee te doen aan de wedstrijd Leeuwardens Mooiste, met de daarbij behorende enveloppe met inhoud. Enkele tuning clubs die onder anderen naar Leeuwarden komen zijn :
Quality Tuning Club
Team Dzine
Street Illusions
All Star Custom
Dutch Proud
Street Creations
DNA Performance
MXS Tuners
Car Power Holland
BMW Koning
En nog vele anderen. Naast al het race geweld dus ook weer genieten van de schoonheid van al die gepimte auto’s. De een nog mooier dan de ander, en er word nergens op bezuinigd. De liefhebbers hallen echt het onderste uit de kast om zo mooi mogelijk voor de dag te komen. En zelfs op de kleinste details als een ventieldopje word na gedacht. De eigenaren voelen zich dan ook de koning op de weg. Naast de titel Leeuwarden Mooiste zijn er nog diverse andere interessante prijzen te winnen op de Racing EXPO Leeuwarden. En aanmelden kan nog steeds.


1 december 2010
Europese drift top naar Leeuwarden

Verder kan de organisatie melden dat de Complete Europese drift top 20 naar Leeuwarden komt voor de aller eerst indoor drift wedstrijd van Europa. Een heuse primeur voor de organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden. Het is niet alleen de aller eerste indoor wedstrijd, maar tevens de aller eerste ODC drift Challence voor het kampioenschap van 2011. Dat beloofd dus wederom veel spektakel in de Live Action Arena naast al het andere race geweld wat ook weer in actie komt.


Voor meer nieuws en informatie over dit evenement, kunt u terecht op www.racing-expo.nl.

In: Nieuws @ 20:43 — Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsberichten Racing Expo 2011